Wpis z mikrobloga

@elemenTH: Android taki płynny, co minutę zrywa połączenia (wifi, 2g, 3g wsio ryba), bateria tak bardzo wytrzymała, wielowątkowość tak bardzo #!$%@?. Jedna aplikacja automatycznie killuje drugą. Sprzęt jak w średniej jakości komputerze a chodzi jak jakiś Pentium 1 z 32MB RAMu.
@elemenTH: Poza tym zmieniłem taktykę i biorę już tylko sprzęty dla których zarówno oprogramowanie jak i konfigurację (słowem - wszystko) dobiera i buduje jeden i ten sam producent. Wtedy jest gwarancja, że to wszystko razem płynnie będzie chodzić bo jest dobrze i rzeczowo przetestowane. A nie, sprzęt od LG, system od Google, aplikacje jeszcze od kogoś innego (w tym np. nawigacja, która średnio co kilkanaście km gubi zasięg).
Teraz będziesz miał wspaniałą refabrykę

@elemenTH: Tylko co w tym złego?

"To fakt, kupiłem dla teściowej Samsunga solid odnowionego, cena w niskim abonamencie nowego 250zł odnowionego 69zł, przyszedł w pudełku zastępczym ale telefon w całkowicie nowej obudowie z nową baterią i najnowszym softem, sprawuje się doskonale."

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:c14IsDM8hqoJ:cafe.allegro.pl/showthread.php%3F1697457-Telefon-quot-Odnowiony-quot+&cd=4&hl=pl&ct=clnk
@frak: Jak jest odnowiony przez producenta to OK a jak przez chinoli to zobaczysz co dostaniesz :) Widziałem dziesiątaki takich refabryk z chin i żadna nie wyglądała nawet średnio a co dopiero dobrze.