Wpis z mikrobloga

Czego #rozowepaski golą nogi, ale rąk nie? Czasami jak widzę włosy u niektórych dziewczyn to się zastanawiam czy wstrzykują sobie testosteron w dupę. Serio tego nie czaję, bo ręce są znacznie częściej odsłonięte niż nogi a ich ogolenie nie zajmuje dużo czasu i można to zrobić nad zlewem.

PS Właściwie to golicie wszystko łącznie z brwiami a omijacie tylko ręce xD

#pytanie #logikarozowychpaskow
platkiowsiane - Czego #rozowepaski golą nogi, ale rąk nie? Czasami jak widzę włosy u ...

źródło: comment_WZ1oCZSAGnioAi9YoUnsF899ufEbCwy4.jpg

Pobierz
  • 150
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kazus:

@UndaMarina: Jakiś czas temu znajoma na facebooku udostępniała artykuł, że depilacja jest relaksująca, wspaniała i każda prawdziwa kobieta nie może doczekać tego momentu w miesiącu. Dlatego założyłam, że nie dla wszystkich golenie się jest przykrym obowiązkiem.

Może ta różnica poglądów wynika m.in. z tego, że depilacja to nie jest golenie?
Nie wiem czemu ciągle to wszyscy mylą...
O ile w i po goleniu jest niewiele przyjemnego,
  • Odpowiedz
@pawele125: @limonene:
Takich jasnych i cienkich nie ma sensu ani potrzeby golić.
Mój #rozowypasek też takie ma i choć mnie nie przeszkadzały, to jej trochę tak.
Zasugerowałem skorzystać jej z mojej maszynki do strzyżenia (głowa, broda) i przyciąć na 3mm. Jest zadowola z efektu i nie ma problemu, że coś odrasta kłujące czy grubsze.
  • Odpowiedz
@platkiowsiane: To kwestia tego, że jak zgolisz końcówkę (najcieńszą część włosa, która, mówiąc opisowo, ma kształt wydłużonego stożka), to ta która odrasta jest już grubsza, bo końcówka jest prosta.

Ten proces jest odwracalny. Starczy potem takiego włosa wyrwać i znów odrośnie z cienką końcówką.
  • Odpowiedz
@UndaMarina: Przyjemność w gładkości. Co do mody mogę się z tym stwierdzeniem zgodzić, ale nie jest to jedynie domena współczesnej komercji i biznesu jak twierdzisz. Ludzie depilowali nawet całe ciała już w starożytności, choćby za czasów faraonów w Egipcie. Pewnie dawniej również.
  • Odpowiedz