Aktywne Wpisy

Mr_Przyjemny +158
źródło: temp_file2929746019919215264
Pobierz
Markotny_Marek +116
źródło: 1000015372
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file2929746019919215264
Pobierz
źródło: 1000015372
PobierzWykop.pl
@fervi: na razie jest w porządku, chociaż muszę się przyzwyczaić do nowego interfejsu (wcześniej jechałem głównie na gnome 2 w np. Ubuntu 10.10 czy Debianie, chociaż w drugim przypadku więcej okazji miałem po prostu w trybie tekstowym niż w jakimkolwiek środowisko graficznym). Szkoda, że nie idzie korzystać (albo nie umiem przestawić) z menu podobnego do tego, które
W paczce gnome-shell-extensions za pomocą gnome-tweak-tool możesz włączyć stare menu, jednakże to tylko cień dawnej chwały (Gnome nie ma żadnych możliwości konfiguracyjnych)
Jak chcesz się bawić w robienie "Gnome 2", to polecam Xfce4 + parę pluginów. Naprawdę dobrze to "symuluje" Gnome
Popróbuje z tym Xfce, nic nie tracę a może uda się zrobić małe co nieco. Szkoda, że nikt nie przeportował oryginalnego gnome 2 (przecież źródła są chyba dostępne) dla aktualnych wersji dystrybucji pokroju Ubuntu. Jak na razie chyba jedynym sposobem jest wrócić do Ubuntu 10.10, żeby móc
Wybacz, bo myślałem, że może dasz radę z innymi Xfcekami czy przeróbkami, bo według mnie Mate jest takim ... trupem (próbą używania Gnome 2 na nowych Linuksach, to trochę taka degradacja, uwstecznienie)