Wpis z mikrobloga

• 2042
@Mr_Przyjemny: eh, wystarczy się trochę zainteresować światem, żeby stwierdzić że Polska jest bardzo przyjemnym miejscem do życia. Znajdującej się w czołówce światowej.
  • Odpowiedz
  • 920
Polska jest bardzo przyjemnym miejscem do życia. Znajdującej się w czołówce światowej.

@senq87: a to tylko pokazuje ze piekło jest właśnie na ziemi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Czytamtwojwpistypie

ok ale wtedy zajebe spawna jako ktos inny w innym kraju czy jak? I co i od nowa sie zespawnie w 96 czy jak zdechne w 2025 to spawn bedzie w innym kraju w 2025?

Jak to bedzie?

Odrodzisz się jako Donald Trump
  • Odpowiedz
@senq87: Dobryobyt tego państwa to tylko i wyłącznie zasługa przedsiębiorczości i ciężkiej pracy, która się cechujemy jako naród. Politycy tylko przeszkadzają w tym co moglibyśmy osiągnąć zarówno gospodarczo jak i mentalnie. Wyśmiewam każdego kto mówi, że Polska daleko za zachodem ale nie oszukujmy się, że szansa która mamy nie będzie trwać wiecznie i jeśli państwo nie zadba o transformacje społeczną i technologiczną to zostaniemy w dupie.
  • Odpowiedz
@archi999: w pełni się z tobą zgadzam. Stwierdzam tylko, że naprawdę się tu dobrze żyje. Niestety trwonienie pieniędzy przez rząd odbije się nam wszystkim czkawką.
  • Odpowiedz
@Mr_Przyjemny: jedna z głupszych teorii religijnych to reinkarnacja. Za kare masz ujowe życie ale przy tym nie pamiętasz poprzedniego xd. No zajebista logika.
  • Odpowiedz
@senq87: Życie jest za krótkie żeby mieszkać w Polsce. Ostatnio zobaczyliśmy kilka dowodów na tę hipotezę.
Fakt, że gdzieś jest jeszcze gorzej nie oznacza automatycznie, że masz się cieszyć z tego że u Ciebie jest tylko trochę źle.
  • Odpowiedz
rządzony przez faszystów z pisu, dziękuję ale ja wolałbym już żyć w korei północnej

@Brutus66: Zastanów się co piszesz. Nawet gdybyś napisał Korei Płd to byłoby dyskusyjne, bo przeciętna osoba ma tam ciężko, a skorumpowanie i niepraworządność rządów PIS jest kilka rzedów wielkości mniejsze
  • Odpowiedz
@Mr_Przyjemny jesli zyjesz w jednym z najbogatszych krajow na swiecie i nie dajesz sobie rady to... nikt cie tu na sile nie trzyma.
Wyjedz sobie w swiat, do kraju z kamienia, betonu czy czego tam chcesz i badz szczesliwy.
Ale to sie nie wydarzy, bo to nie z Polska jest problem tylko z Tobą :)
  • Odpowiedz
@Mr_Przyjemny nie wiem skąd to narzekanie na Polskę. Serio. Mam taką pracę, że mogę ją wykonywać z dowolnego miejsca. Byłem w wielu krajach i prawda jest taka, że Polska to takie top 15 dla mnie. A jak uwzględnić koszty życia, to pewnie lekko wyżej. Oczywiście, że jak ktoś pracuje za minimalną w jakimś kołchozie to jest ciężko, ale to samo tyczy się innych krajów. Generalnie w Polsce kombinacja: pogody, przyrody, infrastruktury,
  • Odpowiedz