Wpis z mikrobloga

Macie jakąś talię do anki, w którym byłyby takie słowa bardzo potrzebne do rozmów, opisów? Myślę także o maturze, ale takie codzienne słowa także bym przytulił. Najlepiej jakaś 1000+ talia.
Jest też taka opcja, żeby można było wyświetlać np. ang-pol, a potem pol-ang jako po prostu jedną kartę? W sensie, że raz mam ang-pol, a potem pol-ang, ale żeby to było jako jedna karta, po prostu odwrócona?
#anki #angielski #matura
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cronn: A będzie to liczyło jako jedną? Czy po prostu np. dzisiaj będę miał dance - tańczyć, a dopiero za 2 tygodnie tańczyć - dance. Bo chciałbym, żeby jednego dnia mi wyskoczyły obie wersje.
  • Odpowiedz
@Elkoss: Nie wiem, czy w każdym przypadku tak jest, ale w większości ja mam właśnie tak, że podczas jednego przeglądania pojawiają się obydwie wersje.
  • Odpowiedz
@Elkoss: W desktopowej aplikacji: przeglądaj > wybierasz talię > zaznaczasz wszystkie karty > CTRL+SHIFT+M (albo Edytuj, zmień typ notatki) > zamieniasz wartości przy "Pola".
BTW. Jeśli chcesz mogę Ci podesłać na PW kilkanaście talii ze słówkami z różnych działów, które przerabiałem w szkole + jakieś phrasale, słowotwórstwo itd.
  • Odpowiedz