Aktywne Wpisy
Badmadafakaa +139
Wojciech_Skupien +89
Codziennie wstaję o 3:40. Budzik o tej porze brzmi jak krzyk dziecka w nocy – niespodziewany, przeszywający każdą komórkę w moim ciele. Serce uderza szybciej, zanim umysł zdąży się w pełni obudzić. Te wczesne pobudki stały się moją rutyną, niemal odruchową. Sięgam po przygotowane dzień wcześniej ubrania, twarz przemywam lodowatą wodą, a ręce, znając każdy krok na pamięć, sięgają po szczoteczkę do zębów.
Wrzucam do plecaka dwa serki wiejskie i banana – zestaw,
Wrzucam do plecaka dwa serki wiejskie i banana – zestaw,
CZESC MIRKOWNY I MIRECZKI!
Chcialem się na wstepie podzielic mini ciekawostka. Przebywam na #emigracja w Norwegii od kilku miesiecy i pierwszy raz zdarzylo mi sie zawitac u lekarza.
Tez tak mieliscie, ze wychodzac od polskiego lekarza zapominacie czego i ile razy dziennie/w tygodniu macie brac? No tak zajrze na recepte, przeciez wszytko zapisal, a tam "&=-*-%37768=3=-*", przeciez na medycynie nie bylo zajec z pisania (jak to w slowniku co niektorych mirkow) renko.
W Norwegii wpadli jak rozwiazac ten problem. Mila pani farmaceutka drukuje naklejke z opisem stosowania. Genialne i jakze bardzo zaawansowane rozwiazanie a jednak cieszy.
Przy okazji znorwegizowali czy może zangielszczyli moje imie:)
#dziendobry
@kermitsl: u nas w uk pani doktor mi pokazywała na palcach, że 3 times a day (kurde, rozmawialem z nia normalnie nawet uzywajac "medycznych" okreslen na czesci ciala"), w aptece pytali, czy wiem jak brac i czy rozumiem, ze 3 times a day, na naklejce tez jest 3 times a day.
"Nowość", jak c--j.
@Skyrtap: W PL w centrach typu enel-med, medicover i tym podobne drukują też zalecenia itd na kartce...
Także tego...
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora