Aktywne Wpisy

Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
DrakkainenV +178
XDDDD
źródło: temp_file9181927997219696089
Pobierz

#historia #ksiazki
@fiszasty: znajomi wielbiciele nowożytności uwielbiają leciwe już nieco podręczniki Wójcika i Rostworowskiego... przy czym mi, przynajmniej pod względem, nazwijmy to, literackim, podszedł tylko pierwszy z wymienionych autorów.
źródło: comment_PhCryUGHV3eAWo7VK6trnJlO2i3xDUZ3.jpg
PobierzSam zazwyczaj uczę się pamięciówek w najbardziej tępy sposób - czytając wielokrotnie ten sam tekst, a że czytam dość szybko (mniej-więcej 80-90 str/h)...
Mój nauczyciel historii z liceum - a jest to doprawdy świetny nauczyciel, opiekun kilku laureatów Olimpiady Historcznej (w tym, nieskromnie mówiąc, mnie) - wspominał, że opanowywał materiał w dość niecodzienny sposób -
Kultura materialna, gospodarka i kapitalizm XV-XVIII wiek, t. 1-3, przeł. Maryna Ochab i Piotr Graff, wstęp i red. nauk. Jacek Kochanowicz, Warszawa: Państwowe Instytut Wydawniczy 1992.
Komentarz usunięty przez autora