Aktywne Wpisy
miku555 +941
Fenomenem jest dla mnie to, że praktycznie cała polska historia i kultura napisana jest z perspektywy bogatych elit.
Co oczywiście doprowadziło do ciekawego absurdu: współczesne społeczeństwo, które w zdecydowanej większości wywodzi się z chłopstwa, identyfikuje się obecnie z własnymi oprawcami i wyzyskiwaczami.
#antykapitalizm #historia #kultura #literatura #sztuka
Co oczywiście doprowadziło do ciekawego absurdu: współczesne społeczeństwo, które w zdecydowanej większości wywodzi się z chłopstwa, identyfikuje się obecnie z własnymi oprawcami i wyzyskiwaczami.
#antykapitalizm #historia #kultura #literatura #sztuka
WielkiNos +451
Chciałabym kiedyś zobaczyć jak taka juleczka odwala coś podobnego przed modlącymi się muzułmanami, ale nie zobaczę, bo bezrigczowe juleczki są odważne tylko przed cywilizowanymi i kulturalnymi polakami. Gdyby ją islamiści skopali po mordzie to by się nauczyła, że czyichś uczuć religijnych się w ten sposób nie obraża.
#bekaztwitterowychjulek #bekazlewactwa #p0lka
#bekaztwitterowychjulek #bekazlewactwa #p0lka
TL:DR: zabiłem dziś psa.
Wracam sobie do domu, nagle zza bloku wyskakuje na mnie #!$%@? wielki rottweiler; robię się stary i refleks już nie ten, ale wyjąłem szybko broń i go zastrzeliłem. Jakiś dresik zaczął się do mnie pruć, że "#!$%@? psa mu zaszczeliłem, #!$%@?", ale zamilkł jak się zorientował, że pyskuje do kogoś kto stoi z naładowaną bronią. Zwłaszcza jak do niego wymierzyłem i popatrzyłem w oczy.
Dziwne uczucie, szkoda mi tego psa, w sensie może by był dobrym psem, gdyby jego właściciel to nie był jakiś #!$%@? dresiarz; w sumie ludzi, których zastrzeliłem mi nigdy nie było szkoda, a psa tak. Chyba robię się stary.