Aktywne Wpisy

kieubasa +62

Ryksa +6
Mężczyźni którzy nie dotykali kobiety są żałośni. Coś jest z wami nie tak i tyle. Zamiast zrozumieć o co chodzi to zostajecie incelami w internecie, skill issue xD Trzeba było słuchać i uważać jak wam dziewczyny mówiły czego potrzebują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na

Tworze webserwis, który ma zwrócic plik, tzn. sprawdzam zapytanie, jeżeli jest rezultat - zwracam plik.
Otóż problem jest taki, że pobrany plik jest… pusty. Jeżeli w funkcji napiszę
var_dump(''), plik będzie posiadał zawartość. Wysyłałem plik przsy użyciu nagłówków. Teraz korzystam z funkcji Yii i rezultat jest taki sam.$url = $this->createFileUrl('20150225', 'Mirko');$size = filesize($url);if (file_exists($url)) {return Yii::app()->getRequest()->sendFile(basename($url),@file_get_contents($url));} else {throw new CHttpException(404,'The requested page does not exist.');}Yii::app()->end();return;wrzucałem to już dziś z innym kodem, ale usunąłem, bo wydało mi się, że wszystko działa, a okazało się, że miałem var_dump i dlatego było ok.
#php #webdev #yii
Rozwiązałem to tak:
header('Content-Description: File Transfer');header('Content-Type: application/zip');header('Content-Disposition: