Aktywne Wpisy

koniolizator +265
#olx Powiedzcie mi skąd się takie ameby biorą i są w stanie samodzielnie oddychać? Naprawdę za trudno skojarzyć że lokalizacja przedmiotu który odbiera się osobiście jest istotna dla kupującego? Dalej dostałem wyzwiska w odpowiedzi.
źródło: 1000012689
Pobierz
Stalionnn +54

Pana Wołodyjowskiego przeczytałam cztery, Potop trzy a Ogniem i Mieczem dwa razy.
#ksiazki #literaturapolska #niepopularnaopinia #popularnaopinia ?
źródło: comment_vpSDkNlORQbfDWOh8388Da8Z5PN2waI4.jpg
Pobierz@Sharley: ?
"Antysienkiewiczowski nurt w Polsce zrodził się około 1900 roku, a w 1905 roku, kiedy Sienkiewicz dostał Nagrodę Nobla, osiągnął swój szczyt. Literaci polscy gniewni byli na Sienkiewicza. Później lekceważący stosunek do największego nie tylko naszego, lecz światowego, prozaika tych czasów nabrał charakteru prawdziwego snobizmu. Jak jeszcze teraz czytam jakiegoś literacinę z lekceważeniem piszącego o Sienkiewiczu, to chce mi się zawsze powiedzieć: »Wpierw, aniołku, napisz choć jedno
zbyt wyidealizowane jak dla mnie jest wszystko
a postać zagłoby bardziej mniej irytowała niż śmieszyła
@xy_li: aż taka trudna do zrozumienia? ;/ to ja nie chcę.
@xy_li: Ja szczerze mówiąc niezbyt przepadam za Sienkiewiczem. Mam podobma opinię jak @Onde.
@sadystyczny-amator-szarlotek: mieszkanie na wsi z niewielką biblioteką + brak internetu :)
Jak nie miałem jeszcze internetu a miałem książki, to niektóre czytałem i po 5 i więcej razy (Władcę Pierścieni, Sapkowskiego, "Wielki Las" Nienackiego).
Teraz jest internet i chomikuj.pl, więc jest tyle książek, że w życiu się nie przeczyta, więc ja tylko wracam do najlepszych fragmentów.