Aktywne Wpisy

Moseva +1665
Co najmniej 1 plus i każdy kto to czyta będzie miał super dzień

mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mireczki, Lvl 22 here, od tygodnia mam pierwszą pracę jako monter urządzeń. No i praca polega na tym że stoję i testuję komponenty, a następnie składam z nich szafy i inne duperele dla operatorów GSM i nie tylko. Jestem na przyuczeniu i czuję się podłe. Bo jestem jak ten Travolta z memu, starsi pracownicy każą mi łazić za sobą i biorą różne elementy, moduły kable, etc często z
Mireczki, Lvl 22 here, od tygodnia mam pierwszą pracę jako monter urządzeń. No i praca polega na tym że stoję i testuję komponenty, a następnie składam z nich szafy i inne duperele dla operatorów GSM i nie tylko. Jestem na przyuczeniu i czuję się podłe. Bo jestem jak ten Travolta z memu, starsi pracownicy każą mi łazić za sobą i biorą różne elementy, moduły kable, etc często z

Ostatnio przyszło do mnie cudo pod nazwą google #cardboard i chciałem przygotować pewną aplikację ale za bardzo nie wiem czy zamierzam podejść do tego w dobry sposób.
Kilka słów o mnie: od 1,5 roku siedzę mocno w programowaniu w #cpp i z reguły używam do tego #qt 4 lub 5 plus oczywiście umiem sobie radzić bez qt, przez ręce przeszło mi również sporo różnych bibliotek(OpenGL, OpenCV i sporo biblitoek dotyczących stricte robotyki).
Aplikacja którą chciałem przygotować:
1. Posiadam komputer z ubuntu i kamerą USB.
2. Komputer i smartfon z #android jest podłączony do jednego routera wifi
3. Chcę na początek po prostu wyświetlić stream z kamery usb na smartfonie
4. W wersji zaawansowanej dodam obsługę cardboard bez ruchu
5. W wersji pro będzie obsługa akcelerometru i obracanie kamerą serwami - obracanie kamerą możemy założyć że jest już ogarnięte.
Tak więc moje pytanie: jak to najlepiej ogarnąć? Bardzo bym chciał wykorzystać przy tym jak najwięcej QT(nauka crosskompilacji i nowych cudów w QT 5) plus jakaś biblioteka do streamów(w oko wpadło mi libVLC).
Wiem że na pewno jest to wykonalne, ale czy macie jakieś protipy jak to najlepiej powinno wyglądać, nie oczekuję gotowego rozwiązania wystarczą mi wskazówki.