Aktywne Wpisy

Komiczne są reakcje na 3 odcinek The Last Of Us w pewnych ciemnych miejscach internetu, m.in. na wykopie xD
Biorąc pod uwagę zgodne zachwyty krytyków i większości widzów, upatrywałbym negatywne głosy w:
1. Oczywiście w homofobii. Jeżeli ktoś jest tak niepewny swojej tożsamości seksualnej, ma tak słabą psychikę, że reaguje wręcz histerycznie na widok osób homoseksualnych w serialu, to jest przypadek do leczenia. No ale mamy internet, każdy się może wypowiedzieć :)
Biorąc pod uwagę zgodne zachwyty krytyków i większości widzów, upatrywałbym negatywne głosy w:
1. Oczywiście w homofobii. Jeżeli ktoś jest tak niepewny swojej tożsamości seksualnej, ma tak słabą psychikę, że reaguje wręcz histerycznie na widok osób homoseksualnych w serialu, to jest przypadek do leczenia. No ale mamy internet, każdy się może wypowiedzieć :)

damianooo8 +103
#thelastofus #bekazlewactwa
Trzeba być skrajnym przygłupem, aby nie zauważyć że LGBT jest promowane na siłę. Homoseksualiści stanowią według statystyk 1-2% społeczeństwa, więc nie jest to kwestia poszerzania odbiorców. Jest to ewidentnie proces inżynierii społecznej. Funkcjonowanie korporacji opiera się na pasożytnictwie i wyzysku, więc logika mówi że ich celem nie jest dobro społeczeństwa. A więc jaki jest cel? Tego do końca nie wiem, choć się domyślam.
Trzeba być skrajnym przygłupem, aby nie zauważyć że LGBT jest promowane na siłę. Homoseksualiści stanowią według statystyk 1-2% społeczeństwa, więc nie jest to kwestia poszerzania odbiorców. Jest to ewidentnie proces inżynierii społecznej. Funkcjonowanie korporacji opiera się na pasożytnictwie i wyzysku, więc logika mówi że ich celem nie jest dobro społeczeństwa. A więc jaki jest cel? Tego do końca nie wiem, choć się domyślam.

Mirki, muszę na szybko zrobić ładną, prostą, efektowną "stronę" (animacje, jakaś interakcja po kliknięciu).
Coś w stylu tego: http://www.rleonardi.com/interactive-resume/
Grafikę narysuję sobie w SVG. Troszkę umiem HTML/CSS (JavaScriptu nie umiem, ale Java/C# ogarniam, więc szybko złapię).
W czym to zrobić?
1. Jakie środowisko? Do Javy używam Eclipse/NetBeansa, do HTML-a Notepad++ (ale to słabe). Może coś co dałoby się wyklikać trochę w HTML5 (coś jak kiedyś kED, Pajączek)?
2. Jakie biblioteki? Czysty HTML5? Czy coś mi ułatwi? Już miałem zamiar pisać w LibGdx w Javie i wyeksportować do HTML5. Jest sens?
A może jakieś darmowe gotowce, generatory, do wyklikania? Żeby coś już mieć i potem tylko kod sobie edytować, a nie od początku pisać. Nie chciałbym kopiować czyichś projektów (bo to licencje, a jak opensource to podawanie źródeł itd).
http://mynameismatthieu.com/WOW/
http://prinzhorn.github.io/skrollr/
Musisz tylko obczaić, czy działają horyzontalnie ;)
1. sublime text, webstorm
2. czysty html, kod i tak będzie zależał od tego, jaką grafikę sobie zaprojektujesz i jakie animacje wymyślisz
Sublime text kiedyś patrzyłem (w sumie nic nowego niż w Notepad++ nie ma, po za różnymi skrótami i wyszukiwaniem itd; nie to co np. Eclipse w Javie, że generuje trochę kodu). A Webstorm płatny.
Dzięki.
@mortt: wiem, że ta forma cv jest słaba, mi by się nie chciało bawić w jakieś klikanie (najlepsze
O canvasquery pytaj @rezoner, bo to jego dzieło :) Ale chyba bardziej chyba do gier niż do Twojej strony ;)
Btw: dlaczaego zakładasz, że drzwi są już otwarte? Skoro i tak chcesz modyfikowac kod, to jaki problem napisać go od zera? Zwłaszcza, że prosty szkielet (czyli odpowiednik tego, co wygenerowałoby Ci jakieś narzędzie), to najprostszy