Aktywne Wpisy
![Pshemeck](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Pshemeck_E4si2hTUdJ,q60.jpg)
Pshemeck +114
Major Dick Winters dowodził prawdopodobnie najbardziej odważną jednostką armii amerykańskiej podczas całej II wojny światowej.
W D-Day on i jego „banda braci” z Easy Company pokonała znacznie większe siły niemieckie i pozwoliła aliantom na kontynuację natarcia. To oni tak naprawdę otworzyli cały front.
W obozie koncentracyjnym w Dachau wyzwolili dziesiątki więźniów Holokaustu, którzy przeżyli miesiące, jeśli nie lata w piekle.
A gdy wojna w Europie dobiegała końca, zajęli osobiste schronienie Hitlera na
W D-Day on i jego „banda braci” z Easy Company pokonała znacznie większe siły niemieckie i pozwoliła aliantom na kontynuację natarcia. To oni tak naprawdę otworzyli cały front.
W obozie koncentracyjnym w Dachau wyzwolili dziesiątki więźniów Holokaustu, którzy przeżyli miesiące, jeśli nie lata w piekle.
A gdy wojna w Europie dobiegała końca, zajęli osobiste schronienie Hitlera na
![Pshemeck - Major Dick Winters dowodził prawdopodobnie najbardziej odważną jednostką a...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/da2c908156964e1b6217dccf7f51a187f6cf6a51f1434dc0ba13de7e16ba49a3,w150.jpg?author=Pshemeck&auth=35fc80cf00b652e78bf348ad5d84dc13)
źródło: xxx
PobierzJak z Waszego doświadczenia ludzie reagują na przyznanie się do słabości w prawdziwym świecie?
##!$%@? #przegryw #damskiprzegryw #slabosc #przegrywpo30tce #damskiprzegrywpo30tce #rozowyprzegryw
##!$%@? #przegryw #damskiprzegryw #slabosc #przegrywpo30tce #damskiprzegrywpo30tce #rozowyprzegryw
A wy co na niedzielny obiadek? Mielone? Nawet mi was nie żal ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzmikroblogiem #gotujzwykopem
źródło: comment_b3XRwyZyUnLUEEiTbRxVKZ4vk1T33DGm.jpg
Pobierz@Liquid_Snake: potwierdzam.
@Liquid_Snake: Sous vide to gotowanie w kąpieli wodnej o niskiej temperaturze - jedzenie pakowane jest do woreczków foliowych, usuwany jest nadmiar powietrza i wkładane do wody o temperaturze (najczęściej pomiędzy 50 a 65 stopni) kontrolowanej przez specjalne urządzenie.
Pozwala to jedzeniu powoli dojść do wymaganej temperatury i zapobiega przegotowaniu - jak ustawisz temperature na "średnio krwisty" to nie ma szans by zrobił się "wysmażony". Dodatkowo zapobiega
źródło: comment_dg6D3S7MtHPZqz4xJ95oP1FNVzMwbknp.jpg
PobierzTen sposób od lat wykorzystują w najlepszych knajpach świata - teraz są już w miare tanie urządzenia, dzięki którym można to osiągnąć w domu :)
@bluehawaii91: To mój ulubiony odcinek ;)
A tutaj efekt:
źródło: comment_e4LmkRBjfImpeaScAS1FkDDfh3Z0yfPd.jpg
PobierzTestuje coraz niższe temperatury - pierwszy raz robiłem na 55 stopniach, ale wyszedł mi "medium" a najbardziej lubię coś pomiędzy "rare" a "medium rare".
Ja kupiłem ten sprzęt:
http://anovaculinary.com/
Btw. nie potrzebujesz zgrzewarki. Wystarczającą próżnię możesz osiągnąć poprzez zanurzenie torebki strunowej w wodzie przed zamknięciem (oczywiście tak,