Wpis z mikrobloga

@landu: podobno... podobno... i tak sie wlasnie hype nakrecil na ta cukiernie.
Pare lat temu (<10) faktycznie byly tam dobre wyroby, jeszcze na polibude jak uczeszczalem kolejki byly norma.
Ale pozniej cos sie podzialo pozmienialo i ostatnimi czasy naprawde szalu nie ma. Jest sporo cukierni gdzie trzyma sie podobny poziom. Tyle ze ludzie teraz przywyczajeni do marketowych "wypiekow" ktore smakuja jak kurz z cukrem, wiec wszystko co robione/wypiekane od zera to
Pare lat temu (<10) faktycznie byly tam dobre wyroby, jeszcze na polibude jak uczeszczalem kolejki byly norma.

Ale pozniej cos sie podzialo pozmienialo i ostatnimi czasy naprawde szalu nie ma.

@PurpleHaze: Szał, nie szał, nadal jest to najbliższa cukiernia przy polibudzie.
@void1984: no tak, ale jest na Polaka/Nehringa cukiernia + sklep firmowy julki ktory tez ma wyroby cukiernicze. Kiedys w miejscu grunwaldzka center jak byl tam jeszcze przystanek autobusowy, byl kiosek z bulkami. I nie wiem czy w tym obwoznym czyms przy D-2 nie ma slodkich bule
szukając wrażeń poszedłem dalej na nadodrze, sprawdzić tą słynną piekarnię krajewskich i ich #paczek lwowski.

na zewnątrz kolejka 8 osób, w środku drugie tyle, więc zapowiadało się jakieś 15min czekania. obsługiwała tylko jedna pani, w dodatku bardzo spokojna ;) niestety jak już byłem w środku to pączki lwowskie się skończyły, zwykłych nikt nie chciał i zrobiło się zamieszanie. okazało się że niby smażą je cały czas, ale zobowiązali się zaopatrzyć pół miasta
Pobierz revolta - szukając wrażeń poszedłem dalej na nadodrze, sprawdzić tą słynną piekarnię ...
źródło: comment_UryctmwzGkilPx0OQ6v2ZbedkrwuSL8b.jpg
@revolta: postoje godzinę w kolejce bo dziś tłusty czwartek, podkreślam TŁUSTY a nie jakiś zwykły. Musze jak wszyscy inni zjeść pączka. Jutro bez kolejki paczek będzie smakował inaczej