Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +44
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
źródło: FPlZRWTX0AkDsK8
Pobierz
Phantom-Zero +4
#gotowanie Co robicie z mięsem od rosołu? Nie lubie go a mieszkam sam. Macie jakieś patenty żeby go nie zmarnować?

A następnie po przeanalizowaniu pisma reklamacyjnego nastąpi zwrot w ciągu 5 dni roboczych?
#prawo
@sphinxxx: Chodzi mi o to,że klient złoży reklamacje na produkt i będzie żądał zwrotu pieniędzy.
Oczywiście będzie zapisane to w regulaminie na aukcji i stronie O mnie.
E: Jak udowodnisz, że dany mail czy wiadomość do ciebie doszła? No właśnie.
@RemusLo: teraz sprawę reguluje Kodeksy cywilny – art. 556 i następne. Przepisy nie regulują formy złożenia reklamacji, więc ja oceniłbym twój wymóg formy pisemnej jako naruszający prawa konsumentów.
Aczkolwiek po otrzymaniu e-maila mógłbyś twierdzić, że nie masz pewności, czy ten mail pochodzi od kupującego (jeśli wcześniej nie miałeś kontaktu z kupującym przez tego e-maila), więc konieczne jest
@mudkipz: Raczej kupujący miałby problem z udowodnieniem, że sprzedawca tę reklamację dostał. Email jest jak list ekonomiczny. Dlatego to kupującemu powinno zależeć, żeby reklamacja była