Wpis z mikrobloga

Spodziewałem się bardziej wyczerpującej odpowiedzi od supportu Microsoftu.

"Szanowny Panie,

Dziękujemy za kontakt z Microsoft Answer Desk.

Windows 10 nie jest jeszcze produktem wypuszczoym na rynek. Jest to wersja testowa na chwilę obecną i nie mamy tutaj na linii szczegółowych informacji na temat tego systemu.
Jeśli potrzebuje Pan pomocy z tymże systemem proszę o napisanie na forum http://answers.microsoft.com"

#windows #microsoft
  • 4
@Endrius: No fakt, w sumie myślałem, że nie odpowiedzą bo trochę im to zajęło. A chciałem tylko uzyskać odpowiedź na pytanie co jak zainstaluje ten nowy Windows 10 z free, będąc użytkownikiem Windows 8.1 i po upływie tego darmowego okresu (roku od premiery W10), będę chciał sformatować dysk i zainstalować system od nowa. Wtedy zostanę tylko z płytami po 8.1. Będzie możliwa kolejna aktualizacja do Windows 10?
@Tortex: Najprawdopodobniej tak. Widzę dwa rozwiązania: Albo update będzie wypuszczony tak jak z 8 -> 8.1 przez marketplace. Jak go "kupisz" za darmo, to potem będziesz instalował 8.1 -> upgrade do 10.
Albo tak jak było z upgradem 7 do 8: czyli będziesz do kupienia licencja, dostaniesz kluczyk, będziesz mógł ściągnąć ISO. I będziesz instalował od razu 10. Raczej to drugie rozwiązanie jest dla mnie bardziej prawdopodobne.
@RottenKitten: Zapewne masz rację, ale chciałem to zbadać u źródło bo "najprawdopodobniej" mi nie wystarcza. Temu się o to pluję bo na dniach pasowałoby mi kupić Windowsa i nie wiem czy brać 8.1 czy poczekać i kupować W10.