Wpis z mikrobloga

Często jeżdżę pks'ami, busami itp. na dłuższych trasach. I oto co zaobserwowałem...
Kto się najbardziej pcha do wejścia pomimo, że na wstępie widać, że miejsc starczy dla wszystkich?
-starzy ludzie(głównie baby)
Kto siada na miejscu z brzegu a na siedzeniu od okna sadza mase foliówek, toreb?
-no stare baby
Kto jest oburzony tym, że sie obok niego usiadło(powod brak wolnych miejsc)?
-stare babsko
Kto zawsze narzeka i komentuje jazdę kierowcy?
-oczywiscie, że stare babsko

#podludzie #kochampolske #pks #pkp #podroze #bekazpodludzi #patologiazewsi #opinia
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@W-Kapsko: ja wole go przepić...

no bo nie czarujmy się, normalny tdi 1.9 król szos pasat to jest przeciętnie 300zł miesięcznie na samą benzynę.

3 miesięczny bilet we wro to jest 120zł na wszystkie linie, łącznie z pospiesznymi (a mozna tanszy kupić za80zł na dwie).

Co daje nam w sumie 900 - 120zł = 780zł oszczędności w 3 miesiące.
  • Odpowiedz
@W-Kapsko: O, o tym miałam właśnie napisać, z ust mi wyjąłeś!

Dzisiaj rano wsiadałam do tramwaju i stałam kulturalnie tuż przy drzwiach, ale z boku, robiąc miejsce osobom wysiadającym. Po drugiej stronie wejścia też stały jakieś osoby i pierwsze wsiadły, więc je kulturalnie wpuściłam. A za mną stała właśnie taka baba, dosłownie napierała na mnie i coś sapała, żebym wsiadała już. Może ze mną jest coś nie tak, ale ja
  • Odpowiedz
@W-Kapsko: A mnie najbardziej wkurza w busach ta aspołeczność gimbazy i studenciaków. Wsiada taki z zamiarem podróży na przystanek końcowy i od razu siada dupą na przodzie. Gdzie tu logika! Jedziesz do końca? Wal z dupą na sam tył! Po co mam się przeciskać przez cały pojazd skoro wysiadam wcześniej?
  • Odpowiedz
@W-Kapsko: Pamiętam jak zapytałem ojca, który ma wszystkie kategorie prawa jazdy oprócz D, czemu nie ma uprawnień na autobusy, odp: Bo ludzie to najgorszy towar jaki można wozić.
  • Odpowiedz
@janusznowak01: Tak :D A teraz podróży ciag dalszy, przesiadłem się z polskiBus do mniejszego busika który regularnie jeździ do mojej miejscowości. Wsiada stara "schorowana" baba, zrobiła kocie oczy i ktoś jej ustąpił miejsca bo przecież bus z------y po sam sufit. I co zrobiła??
położyła wszystkie torby jakie miała na siedzeniu(wiadomo od strony okna) żeby usiąść na skrawku d--y... #logikastarychbab
  • Odpowiedz
@W-Kapsko: o, to dzisiaj wysiadam z autobusu, a na środku już stoi baba i równocześnie z otworzeniem drzwi pcha się do środka. Na szczęście była chuda(od grubej bym się pewnie odbił i jeszcze by mnie stratowała) więc ruszam na nią, w pierwszym momencie na jej twarzy zawitało zdziwienie, bo któż to ma czelność wysiadać z autobusu gdy ja wsiadam? Spojrzałem na nią, ona na mnie. Nie zwolniłem ani na chwilę
  • Odpowiedz
Ja dodaje pary uprawiające seksy (tak tak Wawa-Bstok Podlasie express-słyszałam Was) i panienki dyskutujace ze swoimi misiaczkami pysiaczkami przez telefon w środku nocy-instant rak

@Subtelna_Halina: ale czegoś takiego to w podlasiaku jeszcze nie spotkałem :/ za to kiedyś jak się dosiadłem do jakiejś starszej pani to wyjęła różaniec i zaczęła się modlić, nie wiem jak to interpretować
  • Odpowiedz