Aktywne Wpisy
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
B12477 +20
Camerdineri..
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka
Ja rozumiem, że kobieta zajmuje się domem, czasem też dziećmi i to też wymaga energii, ale kuźwa, nie porównujmy opieki nad dzieckiem do z-----------a na budowie/na magazynie czy gdziekolwiek indziej.
Facet nie może tam sobie siąść, puścić TV, albo napić się kawy kiedy ma na to chęć.
Nigdy nie zrozumiem n-----------a na niebieskie "jak on może wrócić z pracy i chcieć odpocząć zamiast wrócić i zmienić mnie w opiece nad dziećmi, albo sprzątać, oczywiście ja już palcem nie kiwnę, bo PRACOWAŁAM W DOMU a jak mu nie pasuje to się mogę zamienić".
No k---a może, normalnie, a Ty zamiast jęczeć to zrób mu kolacje, bo wszystko co masz zawdzięczasz jego pensji.
A jeśli uważasz, ze opieka nad Twoim dzieckiem to praca cięższa niż ta Twojego faceta i Ci źle to kuźwa oddaj, bo szkoda dziecka skoro podchodzisz do rodzicielstwa w takich kategoriach.
Mówię oczywiście o różowych, które nie pracują, siedzą w domu i oczekują, że facet po pracy będzie zapieprzał jeszcze w domu.
#logikarozowychpaskow
#niepopularnaopinia
#zwiazki
@Lim3: Tak to zrozumiałem, widocznie omylnie. Niemniej jednak - bardzo, nie w tobie, ale w społeczeństwie nie podoba mi się ukształtowane twierdzenie, że mężczyzna ma "pomagać kobiecie" - sorki memorki - ale są partnerami, tworzą związek i wspólnie mają obowiązki. Więc - co najwyżej je dzielą.
Jak męcząca jest opieka nad dzieckiem - wiem, 3
@LatajacaMaczeta: Ja tam nie narzekam, bo nie mam na co.
@vivo: Odniosę się do tego po pracy, bo tutaj nie ma szans
@Lim3: Wystarczy, żeby sami ze sobą rozmawiali i dzielili się rozsądnie obowiązkami - bez nadmiernego obciążania którejkolwiek ze stron. Racja? Oczywiście, jeśli kobieta da radę zrobić obiad -fajnie, niech facet po powrocie ma ciepłe koryto na stole, ale potem niech on posprząta albo
Jak ja siedziałam w domu z małą, to oprócz tego sprzątam, robię pranie, prasowanie, jadę z nią na zakupy, zmywam, gotuję itp. Jak facet zajmuje się małą, to siedzi z nią na dupie 8 godzin, nie zrobi w domu nic, a na pytanie co z obiadem odpowiada z oburzeniem "kiedy miałem zrobić, przecież się małą zajmowałem" ;-)
Właśnie wróciłam do pracy po macierzyńskim i w życiu nie
@Monopson:
Jak pracujesz i jeszcze sama zajmujesz się domem i dzieckiem, a facet tylko pracuje, to dla mnie jesteś zwykłą frajerką, ale spoko, co kto lubi, ważne żebyście się dogadywali ;-)
Nie jemy dziś kolacji, bo jestem zmęczona?
Nie myję dziecka, bo jestem zmęczona?
Nie robię prania, mimo że nie ma już czystych majtek i skarpetek, bo jestem