Wpis z mikrobloga

Nigdy w życiu nie zrozumiem kobiet, które siedzą w domu i nie mogą k---a pojąć, że facet po pracy jest zmęczony.
Ja rozumiem, że kobieta zajmuje się domem, czasem też dziećmi i to też wymaga energii, ale kuźwa, nie porównujmy opieki nad dzieckiem do z-----------a na budowie/na magazynie czy gdziekolwiek indziej.
Facet nie może tam sobie siąść, puścić TV, albo napić się kawy kiedy ma na to chęć.

Nigdy nie zrozumiem n-----------a na niebieskie "jak on może wrócić z pracy i chcieć odpocząć zamiast wrócić i zmienić mnie w opiece nad dziećmi, albo sprzątać, oczywiście ja już palcem nie kiwnę, bo PRACOWAŁAM W DOMU a jak mu nie pasuje to się mogę zamienić".

No k---a może, normalnie, a Ty zamiast jęczeć to zrób mu kolacje, bo wszystko co masz zawdzięczasz jego pensji.

A jeśli uważasz, ze opieka nad Twoim dzieckiem to praca cięższa niż ta Twojego faceta i Ci źle to kuźwa oddaj, bo szkoda dziecka skoro podchodzisz do rodzicielstwa w takich kategoriach.

Mówię oczywiście o różowych, które nie pracują, siedzą w domu i oczekują, że facet po pracy będzie zapieprzał jeszcze w domu.

#logikarozowychpaskow
#niepopularnaopinia
#zwiazki
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lim3: Nie mogę z takiego narzekania. Sami żeście sobie te żony powybierali, a teraz wielce sfrustrowani. Jak tak wam źle to się rozwieść i po sprawie.
Ja bym się w życiu nie ożenił nie tylko z laską która nie ma pracy, ale nawet z taką, która ma nudną, mało ambitną robotę. Jeśli ktoś nie ma w życiu ambicji i zainteresowań to jest oczywistym, że będzie się zajmował bzdurami w rodzaju
  • Odpowiedz
@katinka: Pisałam o niepracujących kobietach, wydaje mi się, że wyraźnie to podkreśliłam. Nigdzie nie napisałam też, że facet grający w pracy w czołgi to facet zmęczony a o takich mi chodziło.
  • Odpowiedz
@Lim3: Pracuje się tak aby zarobić i się nie narobić, wyobraź sobie, że mam takiego kuzyna i wujka którzy po pracy robią przy domu jeszcze bo jak wracają z delegacji i z budowy to pracują przy domu, ba! Jeden od trzech lat swój dom buduje po pracy, nieźle co nie? Zależy też to od mentalności i od faceta, praca nie męczy uwierz mi, po paru dniach pracy, tygodniach nie męczysz
  • Odpowiedz