Dziś #jakbyniepaczec ruszamy z nowym cyklem, poświęcony mniej znanym tytułom seriali, które warto poznać. Pomysł jest taki, że w pierwszym odcinku podsuwamy swoje typy, ale liczymy na wasze sugestie. Wybierzemy najciekawsze i w kolejnym odcinku cyklu pojawią się niektóre z typowanych przez was seriali. Na początek: Manhattan, Happy Valley, Rectify i Broad City. Zapraszam :-)
PS. Raczej nie ma spoilerów (jak ktoś się uprze to pewnie znajdzie, ale są ogólne zarysy fabuły).
@kajaszafranska: patrząc jak bardzo popularny jest House of Cards poleciłbym Boss, duńskie Borgen i może The Thick of It? Z mniej popularnych u nas komedii na pewno Portlandia, Curb Your Enthusiasm, Arrested Development i It's Always Sunny in Philadelphia. Nie są to jakieś strasznie niszowe seriale, ale rzadko się je tu widuje. O Rick and Morty który jest najlepszą animacją ostatnich kilku lat też mało słychać. Big Love jeszcze mi się
@kajaszafranska: Moja propozycja: "Parks and Recreation"! Jeśli nie oglądałaś - bardzo, bardzo polecam. W sumie jedyny serial, który jest w stanie zaspokoić moje poczucie humoru. To młodszy kuzyn genialnego "The Office", ale rozumiem, że "The Office" już się nie załapie, bo to starsza produkcja.
@kajaszafranska: W Manhattanie mi własnie właśnie brakowało mi prawdziwych postaci. Z prawdziwych nazwisk które się pojawiają jest chyba tylko Oppenheimmer + wspomniani w rozmowach Einstein, Bohr, Fermi i Schrodinger. Wiem, że z prawdziwymi postaciami nie mogliby tak swobodnie budować fabuły bo byłyby zarzuty "że tak wcale nie było", ale mogli gdzieś tam w 2 planie dać kilku :P
@kajaszafranska: fajnie się Ciebie słucha i ogląda, chyba zostanę fanem. Odnoszę wrażenie, ze 'black mirror' jest za mało znane (jakbyś szukała materiału na przyszłe odcinki)
@Hoob: Znam bardzo dobrze jedno i drugie :-) Swego czasu The Office było moim ulubionym serialem, Parks na początku mnie drażnił, ale świetnie się rozwinęli. Szkoda, że teraz serial się kończy. Dosłownie i w przenośni :-)
@szymon_jude: sory, ale taka już się urodziłam :-)
@mBartek89: Wiesz, pewnie zrobili to ze względów na większe możliwości dramaturgiczne. Czytałam, że bohaterowie często są połączeniem różnych prawdziwych postaci, więc takiej kompletnej wolnoamerykanki nie
@kajaszafranska: Moja sugestia: Damages Po dramacie prawniczym spodziewałem się że zakończę oglądanie po 1-2 odcinkach a obejrzałem wszystkie 5 sezonów. :)
@kajaszafranska: Przez Ciebie powróciłem do oglądania seriali. Po 3godziny dziennie ślęczę przed tv i oglądam. Co byś poleciła z seriali które w jednym sezonie zamykają jakąś historię tak jak True detectiv, lub fargo?
@surge: Pocieszę cię, że przez ten program ja też powróciłam do oglądania i niestety pożera mi to większość czasu (dobrze, że zima jest). A z antologii to ci polecam The Missing, które recenzowałam niedawno.
@kajaszafranska: Twoje recenzje ogląda się bardzo przyjemnie pomijając interesującą treść to chyba dlatego że masz bardzo przyjemny głos i ton wypowiedzi. :)
PS. Raczej nie ma spoilerów (jak ktoś się uprze to pewnie znajdzie, ale są ogólne zarysy fabuły).
#seriale #kultura #rozrywka
The Fades
In the Flesh
Under the Dome
Sanctuary
@szymon_jude: sory, ale taka już się urodziłam :-)
@mBartek89: Wiesz, pewnie zrobili to ze względów na większe możliwości dramaturgiczne. Czytałam, że bohaterowie często są połączeniem różnych prawdziwych postaci, więc takiej kompletnej wolnoamerykanki nie
Po dramacie prawniczym spodziewałem się że zakończę oglądanie po 1-2 odcinkach a obejrzałem wszystkie 5 sezonów. :)
Co byś poleciła z seriali które w jednym sezonie zamykają jakąś historię tak jak True detectiv, lub fargo?
P.S. A co sądzicie o serialu Rey Donovan ?