Wpis z mikrobloga

Cześć. Mam mały problem z dość prostym programem. Ma on służyć do pobierania czasu z systemu, później porównywania go z pewną tablicą i wyznaczenia o której godzinie odbędzie się najbliższy "event". No więc to wyznaczanie mi działa całkiem spoko, użyłem funkcji do wyznaczania wartości bezwzględnej i najbliższa godzina pokazywana jest poprawnie, problemem natomiast jest wyznaczanie kolejnego wydarzenia, dlatego, że... funkcja pobierania czasu działa tylko raz na uruchomienie programu(?), więc po zakończeniu wydarzenia, nie ma mowy o wyznaczenie ile pozostało do następnego, a przecież mało ludzi gra po dwie godzinny dziennie, a nawet jeśliby grali mniej, to uruchomią program kiedy do wydarzenia będzie jedna minuta, i następna data nie będzie pokazywana poprawnie. Jest jakiś sposób, żeby za każdym razem był pobierany inny czas?Czytałem coś też o pobieraniu liczby sekund od roku 1980, tylko z tym więcej kombinowania żeby wyznaczyć aktualną godzinę, a co dopiero różnice, no chyba, że mi się tak tylko wydaję. Z góry dzięki za każdą pomoc.
Kod:
http://pastebin.com/S7wVcKHZ
#cpp
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach