Aktywne Wpisy

ka-ne +28
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Organizuje wesele na 240 gości, realnie spodziewamy się ok. 200. Czy wypada wynająć ochronę, w sensie ze 2-3 gości którzy będą pilnować spokoju i ew. wyciszać konflikty. Wiem, że wśród gości mogą być osoby które mają miedzy sobą zatargi, staraliśmy się eliminować takie osoby z grona gości ale na pewno w 100% się nie udało. Przesłanki są jednak następujące, że jedna osoba przy wręczaniu zaproszenia od razu zapytała
Organizuje wesele na 240 gości, realnie spodziewamy się ok. 200. Czy wypada wynająć ochronę, w sensie ze 2-3 gości którzy będą pilnować spokoju i ew. wyciszać konflikty. Wiem, że wśród gości mogą być osoby które mają miedzy sobą zatargi, staraliśmy się eliminować takie osoby z grona gości ale na pewno w 100% się nie udało. Przesłanki są jednak następujące, że jedna osoba przy wręczaniu zaproszenia od razu zapytała

Piszę program na studbaza do znajdowania najkrótszych dróg między punktami. Dawno nic nie pisałem a jak już to tylko programy konsolowe także mam całą listę pytań:
1>Czy pierwsza klasa Dikstra ma odpowiadać jedynie za wyświetlenie panelu? chciałem tam też zamieścić logikę programu ale nie widzi mi metod z klasy myframe
2>Najpierw ma wyświetlić się joptionpane z pytaniem ile wierzchołków ma graf, potem wyświetlić panel z x^2 polami tekstowymi. po wciśnięciu start wartości z pól tekstowych chce wgrać do 2 wymiarowej tablicy zakładając że "x" oznacza brak krawedzi, a liczba wagę. jakie kolejne kroki powinien wykonać na tej tablicy? Czy mój pomysł jest dobry albo czy ma sens do tej pory?
3>jak dodać etykiety aby wyświetlały wiersze/kolumny (w1,w2,w3...) z lewej strony i nad wierszami?
4>jak pogrupować guziki w panelu? mam obecnie layout grida, a jak chciałbym dodać dodatkowy pasek z przyciskami do obsługi programu to niestety układają się zgodnie z layoutem.
5>czy metoda wezField() zgra mi do tablicy 2 wymiarowej wartości z tych pól tekstowych?
#programowanie #algorytmy
@LubiPiwko: wat? Jak masz klasę nazwaną od algorytmu przszukiwania grafu (a raczej od tęgiego mózga, który go wymyślił) to niech ona szuka tylko ścieƶki/mapuje graf. Nie ma nic wyświetlać.
Osobiscie nie jestem fanem map, ale na potrzeby Twojego programu spisza sie bardzo dobrze. Jak nie chcesz
powiedz mi jedynie czy dobrze myślę jak przedstawić ten algorytm:
0>oprocz tablicy 2 wymiarowej tworzę jednowymiarową typu bolean
1> najpierw sprawdzam czy element tablicy [0][0] ma wartość 0
2>potem szukam najmiejszego elementu w wierszu [0][0-x] w tablicy jednowymiarowej odznaczam numer indexu tej kolumny jako false czyli już wykorzystany
3> przechodzę do [x] wiersza i szukam najmiejszego elemetu[x][0-x] wykluczając przy szukaniu kolumny z