Wpis z mikrobloga

@Konrad1007: doszłam do ostatniego pytania. Gdyby zostało zadane jako pierwsze, to pewnie darowałabym sobie wypełnianie ankiety. Duże ilości warzyw to nie to samo co duże ilości owoców, ograniczenie cukru to nie to samo co ograniczenie tłuszczu zwierzęcego, a sól jest nam niezbędna, ogólnie pytanie bardzo kiepsko sformułowane, ale tak to już jest z ankietami, że są do bólu ogólnikowe..
@Konrad1007: ale i/lub jest nieintuicyjne strasznie. Skąd będziesz wiedział czy ograniczam tylko cukier czy tylko tłuszcze?
Podobnie pytanie - czy stosowałam dietę kiedyś. Kiedyś nie, ale czy dzisiaj? Jeśli tak to jaką? Jeśli jakąś to dlaczego akurat tą? No taka.. ja bym najpierw zapytała na wykopie czy gdzieś tam co można by w niej zmienić/poprawić, a później wrzuciła do wypełniania.
@matra: teoretycznie ankieta jest już zatwierdzona przez promotora, ale przekażę sprawę dalej, w sumie chyba lepiej uzyskać lepsze jakościowo odpowiedzi niż byt ogólne. Chociaż zależy też jak bardzo będzie potrzebowała rozbijać te pytania do interpretacji.