Aktywne Wpisy
Zupa-jeza +299
Marzy mi się Polska w której takie komentarze są wyśmiewane, a nie lajkowane. Całe nasze życie w stadzie polega na stawianiu sobie ograniczeń, żebyśmy się nie pozabijali i żeby to jakoś działało. C--j tam, że 2tys zginie, 10tys zostanie rannych i 100tys postronnych osób będzie miało traumy do końca życia. Prawo do mojego z--------u jest najważniejsze. Gdybyśmy wszyscy mieli taki mental to dalej byśmy siedzieli w pubie w oparach dymu i śmierdzieli
nie_odpisuj +1
Dajcie mi jakąś randomową (bardzo) dobrą radę. Obojętnie jaką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kiciochypyta #tinder #zwiazki #samotnosc #wygryw #gruparatowaniapoziomu
#kiciochypyta #tinder #zwiazki #samotnosc #wygryw #gruparatowaniapoziomu
#oswiadczenie #4konserwy #neuropa #islam #lewackalogika
@BongoBong: O problemach w Afryce słyszy się bardzo dużo. Po prostu zależy co komu potrzeba nagłośnić.
Przecież wszyscy wiemy o co tutaj chodzi. Politycy kolejny raz obudzili się z
@Aleksander_Newski: To porównaj sobie z tematami typu "matka Madzi", "pożar w Kamieniu Pomorskim" albo choćby "Charlie". Serio nie widzisz tutaj sporej dysproporcji?
Nawet temat tak bliskiej nam geograficznie Ukrainy już się mediom znudził i tylko szczątkowe informacje są podawane.
Media sprzedają ludziom to czego oni chcą słuchać. Aż chce się rzec: "tak działa wolny rynek".
Komentarz usunięty przez moderatora
Po jakimś czasie ludzie uniewrażliwiają się na kolejne liczby anonimowych ofiar. W związku z tym media porzucają temat. Najlepsze medialnie tematy to tematy szybkie, o zbliżonych kulturowo ofiarach (kogo interesuje jakiś tam zamach w Bagdadzie? Zwłaszcza, gdy to już tysięczny zamach), jednoznaczny (nieznajomość stron konfliktu pozbawia jednoznaczności). Można zrobić reportaż o tym
Temat mordów na chrześcijanach akurat w tym miejscu jest zupełnie świeży. Po drugie jest on bezpośrednio związany z tym co się działo we Francji. Jak już pisałem media i politycy bardziej interesowali się kwestią ustaw przeciwko gejom w malutkiej Ugandzie. Skoro bardziej was przekonuje wersja, że to jedynie czysty przypadek, to zostańcie przy swojej racji.
Komentarz usunięty przez moderatora