Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem tego hype'u w klasie na iPhone'y. Trzy osoby je mają, jeden 3GS, dwóch piątki (jeden z nich sprzedał lekko uszkodzoną 4Skę i kupił 5tkę). Czy to tak robią dla swagu czy co? Wkurzyli się na Andka?
Jeszcze rok temu ich posiadaczy których widziałem w szkole i autobusie, mogłem policzyć na palcach jednej ręki, jeszcze trochę i zabraknie mi palców u rąk do ich zliczenia. Pewnie częśc z nich ma dzianych rodziców, którzy wzięli im telefon za taniochę na firmę
Nie neguję iPhone'ów, tylko nie rozumiem myślenia, co po niektórzy twierdzą, że w ten sposób awansują społecznie czy coś...
#rozkminy #nieogarniam #iphone #ios #android
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lent: Ja już z gimbusiarstwa dawno wyrosłem na szczęście( ͡° ͜ʖ ͡°), nie oceniam ludzi po fonie, tylko po "wnętrzu". No i nie spodziewałem się w ogóle takiej gównoburzy.
  • Odpowiedz
@Bercik899: Miałeś Iphone'a dłużej niż 10min/godzina/dzień, żeby się wypowiadać w ten sposób? Też bardzo długo byłem przeciwnikiem jak to się mówi "płacenia za markę", ale odkąd przesiadłem się z niezłej Xperii na Iphone 5 już wiem, że nigdy nie wrócę do androida.
  • Odpowiedz
@niepokorny_rosomak: A płać za to tylko chcesz, Twój hajs. Po prostu to jest część marketingu Apple, aby ich użytkownicy mieli poczucie... Posiadania czegoś więcej niż smatphone, posiadania iPhone ;) Owszem, może Ci się ujednolicony interfejs podobać itp. Ale czy na pewno wszyscy tylko dlatego kupują? Nie sądze.
  • Odpowiedz
@Bercik899: Nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie, ale mogę się domyślać. Nie rozumiem tylko tej całej gównoburzy jaką tworzą "wielcy znawcy", którzy mieli w życiu iphone'a 10 min (bo znajomy dał się pobawić) i sieją ferment. Coś, co spotyka się chyba tylko w Polsce, bo w wielu innych krajach UE, Iphone to nie żaden wielki wydatek czy luksus. Naprawdę zabawne jest lansowanie się w Polsce, szczególnie młodych ludzi, sprzętem Apple.
  • Odpowiedz
@TheLaw: Może nie tylko odpowiada im iOS, ale też podchodzą do tego od strony finansowej? Sprzęt Apple nie traci na wartości tak bardzo jak telefony z Bada OS, Androidem, czy Symbianem.
  • Odpowiedz
Mi4 zdecydowanie lepiej wykonana od 5, nakladka systemowa swietna, lekka i bardzo płynnie działa. Irytuje mnie tylko brak popularnych gier na markecie
  • Odpowiedz
@TheLaw: Osobiście Android strasznie mnie wkurza przy dłuższym używaniu (i nie chodzi o żadne mityczne zacinanie). Z tym statusem społecznym to chyba sobie sam wymyśliłeś, bo znam sporo osób co mają iPhone'a i dla wszystkich to po prostu normalny telefon.
  • Odpowiedz
@TheLaw: Ja teraz 4s mam z uwagi na dźwięk, wykonanie oraz to że szybko i przyjemnie chodzi. Jeżeli chodzi o dźwięk to jego największa zaleta a jeżeli chodzi o wadę to bateria.
  • Odpowiedz
@Ojezu: No ja też mam 4S i właściwie ładuję codziennie. Wydaje mi się że na początku jednak było trochę lepiej (co 2 dni :P ), więc może ma to sens żeby wymienić na nową baterię, nie wiem. Bo poza tym to dla mnie prawie idealny telefon, nowe flagowe modele właściwie wszystkich producentów (łącznie z Apple) są dla mnie strasznie wielkie.
  • Odpowiedz
@niepokorny_rosomak: Bawiłem się iPhone'm trochę w salonie Orange oraz egzemplarzem znajomego. Może i trochę mam ból dupy, tylko zastanawiam się czemu tak negujecie Androida. To zaczyna przypominać te głupie wojenki pcmasterrace (jak ja tego określenia nienawidzę) vs consolepeasants (tego też). Ciekawi mnie jak z płynnością 4S z iOS 8, bo słyszałem o problemach z tym w iOS 7, a pewnie już 4S niedługo przestanie być wspierany
  • Odpowiedz