Wpis z mikrobloga

Eh mirki, słucham właśnie rmf.fm piję żubrówke, i myślę o ojczyźnie. Wiecie że emigracja nie jest dla wszystkich? Siedzę sam tutaj, setki kilometrów od domu i weekendy są cięzkie. Nie przypominam sobie weekendu w którym był nie płakał. Siedzę sam i myślę o mojej rodzinie, te wszystkie wspomnienia, te lata przeżyte w swoim kraju...

Wyjechałem bo nie było pięniedzy. w tygodniu #!$%@? jak wół żeby odłożyc pięniedzy na później, a w weekendy kompletnie się rozklejam. piję wtedy całą noc z nadzieją przespania całego dnia. tutaj gdzie mieszkam nie mam żadnych znajomych, nikogo bliskiego. brakuje mi tego jak #!$%@?, poprostu tego że ktoś się czasami zapyta "Co tam?"

ja #!$%@? jak mnie te niemcy wyniszczyły. wyniszczyły mnie psychicznie. jestem jakimś wrakiem człowieka bez emocji. gdzie jestem ten stary ja? ten uśmiechnięty pewny siebie Mirek? haha, a mówili "wyjedź, zapewnij sobie przyszłość i załóż rodzine"

pamiętam jak wyjeżdzałem, cała moja duża rodzina mnie żegnała i wszyscy płakali. od małego mi mówili że to rodzina jest najważniejsza, no i jest. szkoda że sytuacja w mojej ukochanej Polsce wygląda tak jak wygląda. ja #!$%@? jak ja ten kraj kocham. pomimo wszystko najchętniej bym to wszystko rzucił w #!$%@? i wrócił na stare śmieci. do domu.

zaczynam się o siebie powoli bać, depresja coraz mocniejsza, coraz więcej myśli samobójczych, coraz więcej pracy żeby zapomnieć. szkoda że nie mogę pracować w weekendy po 12h bo to byłoby najlepsze, żeby zapomnieć o tym bólu.

Pamiętajcie o jednym mirki, #!$%@?ć pieniądze, rodzina jest najważniejsza. ona jest jaka jest, ale zawsze pozostanie bardzo ważna w waszym życiu. dobra #!$%@?ć to bo już się rozpisałem.

#emigracja #niemcy #depresja #feels
  • 61
@smieszny_mirek: do emigracji trzeba mieć twardą dupę i nauczyć się #!$%@? żeby nie oszalec. Ile już jesteś na emigracji i ile masz lat? Mieszkasz z Polakami? Znadz dobrze język? Planujesz wracać kiedyś do Polski czy wyjechałes na stałe? To są ważne pytania, napisz co i jak to powiem Ci jak żyć :)))
@zomg: jestem 7 lat tutaj i mam 20+. przyjechałem tutaj z rodzicami, a więc chodziłem do szkoły 3 lata i mówię po niemiecku tak jak po polsku, rodzice wrócili do Polski 2 lata temu. wtedy też przeprowadziłem się sam do innego większego miasta, ze względu na prace. mam w niemczech w sumie trochę znajomych ale to znowu ponad 300 km, i ogólnie mam #!$%@? bo nic mi się nie chce. mieszkam
  • 15
@smieszny_mirek: ty biedny niedzwiadku! Pokombinuj coś żeby mieć współlokatorów, bo w grupie zdecydowanie lepiej się mieszka. Do tego zaoszczędzisz więcej pieniędzy. Jak będziesz dalej tak samotnikowal to dostaniesz depresji albo innej cholery. Zupełnie bez sensu się męczysz. Możesz nawet wynająć chatę 3pokojowa na siebie i sam sobie kogoś dobrać według uznania (jakieś fajne laski;)). Idź na disco, poruchaj trochę ( w Niemczech ciężko, ale dużo polek).. Odrobina rozrywki nikogo jeszcze nie
@silverm: Dortmund. @zomg: zobaczym jeszcze, dzięki :-) @Szczerbiec: kraj przepiękny, państwo #!$%@? ;) @Horbi: ja mam znajomości, ale tu gdzie teraz mieszkam mam prawde mówiąc #!$%@?. jestem zmęczony po robocie a w weekend tylko czekam aż pójdę do pracy. za to w polsce jestem duszą towarzystwa heh, no jest tutaj jakaś blokada