Wpis z mikrobloga

• 1
Jak to mówi Kurt zeżarłem zakon NMP. Jakiś na wschód od nich też nadgryzłem. Potem zaanektowałem ich prowincje. Węgry dostały w dupę i oddali prowincję. Za cholere nie mogę zajęć Gdańska. Lepiej anektować czy wasalizować? #eu4
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Danjou: zależy od tego jak wygląda u ciebie sprawa z punktami. Jeśli cierpisz na nadmiar administrative power lub włączyłeś dodatkowy przyrost tych punktów to lepiej anektować. Jeśli nie to może być cięzko bo koszt uczynienia gdanska rdzenna prowincja to okolo 250 punktow (jesili dobrze pamietam)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@czmaja: nie kupię. jakoś w nocy wrzucę mapę. Jak skoncze robić je corowymi. O ile reszta świata da mi żyć. Bo wszyscy dookoła są w sojuszach kontra ja.
  • Odpowiedz
@Danjou: Ogólnie spoko metodą, jest zdobyć zgarnąć jak najwięcej w pierwszej wojnie (w tym Gdańsk), w następnej zwasalizować Zakon i oddać mu to czego nie Core-owaliśmy, po 10 latach można spokojnie anektować i zamiast ADM wydać mniej DIP :) W międzyczasie można jeszcze coś uszczknąć Livonian Order i Pomeranii i za darmo oddać Zakonowi, żeby Core zrobił. Tym samym zwiększamy nasze posiadłości, bez wydawania administracyjnych punkciorów.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Smiechol: gdzieś czytałem że jest misja przypomnieć TO o ich misji. Nie mogę tego trafić. Mam tylko misję z zajęciem warmi. Czy to jest CB?
  • Odpowiedz
@Danjou: Misje dostajesz losowo i można taką misję dostać. Jak masz zająć Warmię, to najpewniej na Warmię dostałeś Claim, czyli powinieneś mieć CB na nich.
  • Odpowiedz
I uwaga na ambicje pomeranii! jak nie zwasalizujemy TO, to zazwyczaj po naszym coqnuescie wypowiadają wojnę i zajmują trochę ziemi, raz nawet anetkwtowali cały zakon
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Spisssek: no właśnie mnie obrazili. I chyba ich zjem. Mam też CB na Węgry. Ale co za dużo to nie zdrowo.

@czmaja w jakim trybie chcesz mapę? Próbowałem grać dalej. Ale chyba cała Europa się na mnie rzuciła. Miałem OR na poziomie 92. Atm nie ma już z tym problemu. Sojusz co chciał ze mną walczyć się sypie. Ide spac.
  • Odpowiedz