Aktywne Wpisy
vilnus +11
Studia czy dziewczyna?
Wraz z dziewczyną ciężko pracowaliśmy na dostanie się na wymarzone studia. Przyszły wyniki, wszystko pięknie, ale rzeczywistość zweryfikowała reakcja jej rodziców. Wcześniej naszym wspólnym celem był Wrocław, oboje jesteśmy z Olsztyna. Jej rodzice z kolei zabronili jej wyjeżdżać na studia - mówią, że mają mieszkanie w Olsztynie, kierunek ten sam, to po co ma celować gdzie indziej.
Dziewczyna zakłada, że skoro nie ma już wiele nadziei na naszą wspólną
Wraz z dziewczyną ciężko pracowaliśmy na dostanie się na wymarzone studia. Przyszły wyniki, wszystko pięknie, ale rzeczywistość zweryfikowała reakcja jej rodziców. Wcześniej naszym wspólnym celem był Wrocław, oboje jesteśmy z Olsztyna. Jej rodzice z kolei zabronili jej wyjeżdżać na studia - mówią, że mają mieszkanie w Olsztynie, kierunek ten sam, to po co ma celować gdzie indziej.
Dziewczyna zakłada, że skoro nie ma już wiele nadziei na naszą wspólną
mickpl +12
W gospodarce dzieją się rzeczy niestworzone.
Weźmy takie mieszkanie za bańkę i porównajmy z lokatą na 8%.
[ rysuje flamastrem na ścianie ]
Po podatku Belki z lokaty będzie na miesiąc 65k / 12. Czyli miesięcznie musisz mieć 5400 zysku z najmu netto, bez żadnych przestojów i niezapowiedzianych wydatków, już po podatkach, aby kurnikiem inwestycyjnym pokonać lokatę.
Lokata > Kurnik inwestycyjny za bańkę
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #oszczedzanie
Weźmy takie mieszkanie za bańkę i porównajmy z lokatą na 8%.
[ rysuje flamastrem na ścianie ]
Po podatku Belki z lokaty będzie na miesiąc 65k / 12. Czyli miesięcznie musisz mieć 5400 zysku z najmu netto, bez żadnych przestojów i niezapowiedzianych wydatków, już po podatkach, aby kurnikiem inwestycyjnym pokonać lokatę.
Lokata > Kurnik inwestycyjny za bańkę
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #oszczedzanie
5 bitwa świeżo zdobytym WZ-111. Już go uwielbiam <3
A tak poza tym to w czym T34 jest lepszy?
Działo znacznie lepsze to jasne, tylko co z tego, że masz to działo lepsze, skoro nie bardzo da się zrobić carry? Zerowa mobilność by zmienić flankę, pancerz który jest przebijany przez wszystko, 'mocna' wieża która ma dach o grubości 30mm w które przebije się każde
Przykro mi, bo kiedyś T34 był NAPRAWDĘ świetny. Teraz... meh. Dalej dobry, ale jednak limited MM premki są imho lepsze. Nie pamiętam kiedy ostatnio wziąłem burgera na przejażdżkę. Tym bardziej jak widzę z jaką łatwością przychodzi mi rozwalanie ich gdy jestem w
Ktoś dziś napisał, że T34 głównie prowadzą pomidory, także jeśli na przeciw siebie staną oba czołgi , to niepowiedziane jest, że wygra WZ( ͡º ͜ʖ͡º)