Wpis z mikrobloga

#informatyka

#komputery #gry #pcmasterrace

Jak oceniacie taki zestawik? Kartę chcę MSI, ze względu na ciche chłodzenie w porównaniu do Gigabyte. Płyta oczywiście będzie inna, pod obudowę typu microATX (jakiś kwadraciak), nie lubię wielkich, szumiących kloców.

Na długo mi takie coś starczy do gier na ultra w max rozdziałce full hd? (nie będę grał w 4k, bo nie ma to sensu).
IdeaGames - #informatyka

#komputery #gry #pcmasterrace

Jak oceniacie taki zestawik?...

źródło: comment_ivuUfgHU0umKXpik6DBs5immPsgIdsAn.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcinstalica: mam ssd 256gb, więc nie dorzuciłem ;)

@Murzinio: zasilacz wybiorę, jak troszkę wiedzy zdobędę na ich temat i zobaczę zapotrzebowanie wszystkich podzespołów. Płyta będzie do zmiany, chciałem tylko średnio policzyć ile to mi wyjdzie wszystko, muszę mieć coś pod microATX, na chwilę obecną przez najbliższe lata nie zamierzam się bawić w SLI, więc chcę małą, kompaktową i stylową obudowę, kosztem napędów (nie potrzebuje) i kieszeni 3,5", wystarczy
  • Odpowiedz
@Murzinio: @marcinstalica: czym te procesory się różnią, oprócz delikatnie innych wartości zegarów? Chyba w grach najważniejszą rolę odgrywa obecnie GPU? Ludzie mówią, że nawet i5tki drugiej generacji, będą starczać na długie lata jeszcze. Obecnie mam i7 drugiej generacji, ale w laptopie, więc buła. Zwykle mam wykorzystanie procesora na poziomie max 10%...
  • Odpowiedz
@IdeaGames: Dołóż do 4690k, ja mam tego co ty i żałuję że nie dozbierałem, często brakuje tej dodatkowej mocy.

RAMu ci starczy 8GB do grania, nawet mając Crysisa 3 włączonego mogłem spokojnie zminimalizować i odpalić przeglądarke.
  • Odpowiedz
@marcinstalica: pytanie, czy na obecną chwilę i na parę następnych lat, warto podnosić tą wydajność proca w celu uzyskania 2-3 klatek w grze, bo na oprogramowanie typu pakiet Adobe, eclipse, przeglądarki czy unity3D, na luzie starczy nawet i5 drugiej generacji ;) Nie przetwarzam jakiegoś wideo w ogromnych rozdzielczościach.

@kj5: jak mówiłem, nie używam kompa tylko do grania, narzędzia pracy zabierają kosmiczne wartości ;) Eclipse z otworzonymi kilkudziesięcioma projektami,
  • Odpowiedz