Przeczytałem 2 i 1/3 tomu Władcy Pierścieni. Obejrzałem półtorej części ekranizacji. Ja #!$%@?ę, jakie to jest #!$%@? nudne, bez kitu, nawet Reymont i Orzeszkowa pisali bardziej porywające powieści. W życiu bym nie poszedł na nocny maraton Hobbita, nawet gdybym miał za darmo.
@Kaethax: Filmy są zajebiste, ale książki to mi klatkę piersiową niszczyły jak zasypiałem czytając i mi taka jebła na płasko. Ci którzy czytali tą wersję z twardą oprawą wiedzą pewnie co mam na myśli. Styl gorzej niż dziennika. Nic z książek nie pamiętałem, a całą trylogię na siłę przeczytałem w sumie. Tak samo "Wiedźmin" mi kompletnie nie leży.
A co do LoTR. Przez książki przebrnąłem z wielkim trudem. Wszystko tam było zbyt proste. Każda postać była jednowymiarowa. Miałem kilka podejść, żeby ją skończyć i już więcej jej nigdy nie ruszę. Filmy z kolei dobrze się oglądało. Lekkie kino na sobotnie popołudnie.
@AnlnaJoola: Jak można porównywać do siebie te dwie książki? To tak jakby mówić, że
@Drzewiec_: No tak, jeżeli nudzi mnie Tolkien, to znaczy że największą wartością w książkach są dla mnie wybuchy i cycki... Skąd się biorą tacy debile...
@Drzewiec_: Jak widać wyżej, ponad 300 osób nie miało problemu ze zrozumieniem, ale przyjdzie taki Seba jak Ty i będzie się rzucał. Nie mam ani obowiązku, ani chęci z Tobą dyskutować. Odjeb się xD
@AnlnaJoola: Skoro nie rozumiesz to wyjaśnię prościej. Nie można się czepiać "Grawitacji", że nie ma tam Gwiazdy Śmierci, mimo, że "Gwiezdne wojny" i wyżej wymieniony film są s-f..
@Drzewiec_: Po prostu gardzę dyskusją z kimś, kto się na dzień dobry rzuca i wpiera mi "cycki i wybuchy" jako główną cechę dobrej lektury. Dobra rada na przyszłość - szanuj rozmówcę, a w większości przypadków w zamian otrzymasz to samo.
@Drzewiec_: No i ok - teraz możemy rozmawiać cumplu :) Sposób w jaki pisze Tolkien zmęczył mnie na tyle (tak, głównie rozwlekłe opisy), że bogactwo wykreowanego świata straciło swoją wartość w moich oczach. Przerost formy nad treścią. I owszem - rozumiem, że to pozycja kultowa, ale nie oznacza to, że każdemu musi przypaść do gustu. Zacytuję jeszcze moją wypowiedź z komentarza wyżej:
O ile jestem zdania, że cały świat wykreowany przez
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
#niepopularnaopinia #tolkien #enemef
A co do LoTR. Przez książki przebrnąłem z wielkim trudem. Wszystko tam było zbyt proste. Każda postać była jednowymiarowa. Miałem kilka podejść, żeby ją skończyć i już więcej jej nigdy nie ruszę. Filmy z kolei dobrze się oglądało. Lekkie kino na sobotnie popołudnie.
@AnlnaJoola: Jak można porównywać do siebie te dwie książki? To tak jakby mówić, że
Komentarz usunięty przez autora
A ja chcę pokazać kierunek w jakim idzie literatura. Co jest teraz popularne.