Wpis z mikrobloga

Przeczytałem 2 i 1/3 tomu Władcy Pierścieni. Obejrzałem półtorej części ekranizacji. Ja #!$%@?ę, jakie to jest #!$%@? nudne, bez kitu, nawet Reymont i Orzeszkowa pisali bardziej porywające powieści. W życiu bym nie poszedł na nocny maraton Hobbita, nawet gdybym miał za darmo.

#niepopularnaopinia #tolkien #enemef
  • 76
  • Odpowiedz
@Kaethax: Filmy są zajebiste, ale książki to mi klatkę piersiową niszczyły jak zasypiałem czytając i mi taka jebła na płasko. Ci którzy czytali tą wersję z twardą oprawą wiedzą pewnie co mam na myśli. Styl gorzej niż dziennika. Nic z książek nie pamiętałem, a całą trylogię na siłę przeczytałem w sumie. Tak samo "Wiedźmin" mi kompletnie nie leży.
L.....a - @Kaethax: Filmy są zajebiste, ale książki to mi klatkę piersiową niszczyły ...

źródło: comment_JF3X1cBa0fiNEi4IFDmJl7WYWQxJnTUG.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@vexeen: Właśnie to miałem napisać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A co do LoTR. Przez książki przebrnąłem z wielkim trudem. Wszystko tam było zbyt proste. Każda postać była jednowymiarowa. Miałem kilka podejść, żeby ją skończyć i już więcej jej nigdy nie ruszę. Filmy z kolei dobrze się oglądało. Lekkie kino na sobotnie popołudnie.

@AnlnaJoola: Jak można porównywać do siebie te dwie książki? To tak jakby mówić, że
  • Odpowiedz
@Drzewiec_: Jak widać wyżej, ponad 300 osób nie miało problemu ze zrozumieniem, ale przyjdzie taki Seba jak Ty i będzie się rzucał. Nie mam ani obowiązku, ani chęci z Tobą dyskutować. Odjeb się xD
  • Odpowiedz
@Drzewiec_: Po prostu gardzę dyskusją z kimś, kto się na dzień dobry rzuca i wpiera mi "cycki i wybuchy" jako główną cechę dobrej lektury. Dobra rada na przyszłość - szanuj rozmówcę, a w większości przypadków w zamian otrzymasz to samo.
  • Odpowiedz
@Drzewiec_: No i ok - teraz możemy rozmawiać cumplu :) Sposób w jaki pisze Tolkien zmęczył mnie na tyle (tak, głównie rozwlekłe opisy), że bogactwo wykreowanego świata straciło swoją wartość w moich oczach. Przerost formy nad treścią. I owszem - rozumiem, że to pozycja kultowa, ale nie oznacza to, że każdemu musi przypaść do gustu. Zacytuję jeszcze moją wypowiedź z komentarza wyżej:

O ile jestem zdania, że cały świat wykreowany przez
  • Odpowiedz