Aktywne Wpisy
l4rv4shu +80
siedze se, fajka palke i patrze w dal, spac nie idzie.
tydzien temu moj ziomek trafil do szpitala. znam go pol zycia. taka poczciwina, uczynny, serdeczny, absolutnie bezkonfliktowy. typowa 'swoja morda'.
pisal, ze chyba udar. 3 dni temu w nocy wyslal mi wiadomosc ze zwożą go do stolicy i beda mu cos z glowy wyciagac.
wczoraj bylem u niego, silny, 35 letni gosc poskladany jak kaleka. nie chodzi, ciezko mu sie wypowiedziec
tydzien temu moj ziomek trafil do szpitala. znam go pol zycia. taka poczciwina, uczynny, serdeczny, absolutnie bezkonfliktowy. typowa 'swoja morda'.
pisal, ze chyba udar. 3 dni temu w nocy wyslal mi wiadomosc ze zwożą go do stolicy i beda mu cos z glowy wyciagac.
wczoraj bylem u niego, silny, 35 letni gosc poskladany jak kaleka. nie chodzi, ciezko mu sie wypowiedziec
ngfdfgdfg +2
Jak fachowo nazwać te odległość gwintu od łba przy wkręcie bo nie wiem co mam w sklepie gadać #kiciochpyta #remontujzwykopem
1. Tak, tak, upierdliwie przypominam o potrzebie nocowania gdzieś (nic zobowiązującego, ale "jak będę miał możliwość to przygarnę"). Czym więcej propozycji tym lepiej. Tak nawet koło 50km od trasy. Tanie hostele, motele, czy co tam jeszcze, też.
2. Uwagi co do samej trasy - "nie jedź tamtędy, bo zjedzą Cię Cyganie", "jest ZAKAZ jazdy rowerem" - Google Maps w opcji samochodowej tego nie uwzględnia, a wybranie wersji rowerowej powoduje puszczenie najbardziej gruntowymi, leśnymi itd. drogami. Nie chcę bruku, kocich łbów, a już na pewno nie piasku i nieutwardzonych dróg. Szosa słabo sobie tam radzi. Nie przeszkadza mi jazda krajówkami wśród dużego ruchu samochodowego.
3. Uwagi co do atrakcji turystycznych po drodze. Głownie chodzi o zamki, które uwielbiam (tylko nie takie, z których zostało pół ściany), dużą architekturę jak np. takie mosty. Ale rzucajcie co Wam przyjdzie do głowy.
Zaczynamy od Gdańska na wschód. Link do wstępnej trasy na Google Maps.
Spam po autochtonach: #gdansk, #elblag
#metaxynarowerze #turystyka #podroze #rower
@metaxy: to mogę Cię w Gdańsku przenocować. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po pierwsze nie ma po co jechać Traktem (droga 91) do Pruszcza, bo tam nic ciekawego nie ma. W sensie w Pruszczu. Po drodze zresztą też nic ciekawego nie zobaczysz. Jeżeli chcesz stamtąd jechać do Grabiny-Zameczek to tez nie masz po co. Nie dosyć, że ten "zamek" nie
Dzikowo-Górowo Iławeckie i wszystko na północ - poligon Stablack
Pareżki - i tajemnicza góra http://rygielpisz.eu/sercemazur/viewtopic.php?p=13422
Nerwiki - pałac rodziny von Heyden - pra wnuczka właściciela była chyba prezesem IBM w norwegii
Lidzbark Warmiński - Zamek biskupów, Pałac Krasickiego, Stara Cerkiew i dużo innych zabytków oraz odnowione stare miasto, poza tym mogę cię tu przenocować
Bisztynek - stare miasto, kilka starych kościołów i
@byczys: Nie zaczynam. Źle sformułowałem. Nie chciałem zaczynać opisywania tras i pytań od Krk, bo jakby tu mieszkam. A chciałem coś ciekawego poczytać.
@galonim: Panie... Nigdy nie byłem na Warmii (zawsze tylko morze, morze, itd.), ale to co mi otworzyłeś oczy to magia. Przecież tam są cudowne rzeczy.