Aktywne Wpisy

kieubasa +62

Ryksa +6
Mężczyźni którzy nie dotykali kobiety są żałośni. Coś jest z wami nie tak i tyle. Zamiast zrozumieć o co chodzi to zostajecie incelami w internecie, skill issue xD Trzeba było słuchać i uważać jak wam dziewczyny mówiły czego potrzebują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na

Robię chwytak w Solidworks i wyrzuca mi komunikat:
"solver iteracyjny zatrzymany. Trudności natury numerycznej. (nie powiodły się warunki wstępne) Należy sprawdzić warunki brzegowe modelu. Nie zapisano wyników"
i po chwili pojawia się:
"Złożenie1 - analiza statyczna 1: niepowodzenie"
Wiecie może z czym powiązany może być taki komunikat?
#mes
Być może warto sprawdzić rzecz, którą podpowiada komunikat - nie gra coś w warunkach brzegowych. Jakie podparcia, siły, przemieszczenia nałożyłeś - być może, w którąś stronę chce ten chwytak wyfrunąć? A może błędy numeryczne - liczbowe. Popatrz też na wymiary elementu, nadane mu własności materiałowe i przypuszczalne odkształcenia (zgodność wielkości). Napisz po kolei jak modelujesz analizę, a być może coś wymyślimy. Wrzuć też jaki zrzut ekranu. SW akurat nie
A jak to zrobiłem: bloki 3d w AutoCad każdą część osobno (ramiona i dwa ruszty) przekonwertowałem jako obiekt 3d do SW. Zamodelowanie mocowań między poszczególnymi elementami (bez
źródło: comment_Ozfrf5Wv5fTiVmHRIOUSXicA5E11bGtY.jpg
PobierzA co z połączeniami profili? Część pewno szwajsowana, ale widać tu jakieś otwory - co z nimi? Obciążenie znaczy się na kątowniku czy na tej małej drabince? I moduł sprężystości, pamiętaj o module :-)
Aaaaale zaokrągleń i trochę drobnicy - SW dobrze sobie daje radę z siatką? To z ciekawości pytam. Tak naprawdę nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy, ale pisz, a nuż coś obmyślimy wspólnie.
Połączenia są bo elementy się dotykają.
Otwory są, bez śrub, ale są zadane więzy. Czyli program wie jak to się porusza w tamtym miejscu.
Tak,