Wpis z mikrobloga

@Jam1911: Mogę zaproponować pasta z racjoanlisty. A co do "ateizm na topie" to niestety nie.

Pomimo tego, iż wśród naszych autorów są ludzie o najróżniejszych światopoglądach, zainteresowani publicystyką informacyjno-poznawczą w naszym serwisie (m.in. liberalni katolicy, buddyści, postmoderniści, poganie, itd., etc.), jednak celem naszym jest propagowanie wolnomyślicielskiej postawy światopoglądowej, w opozycji do postawy religijnej. Nie tylko jako wyraz przekonania, że jest ona lepsza, słuszniejsza, uczciwsza intelektualnie, bardziej twórcza, etc., lecz i dlatego,
Nie przypominaj mi, że się już skończyło (,)

@Jam1911: zawsze zostaje spin-off :(

Miło, że miło, ale - dla odmiany - nie mam nic do powiedzenia na temat, więc pozwolę sobie przejść w tryb pasywny :)
@Jam1911:

dlaczego ateizm i gimboateizm jest taki na topie mimo iż to tak naprawdę słabe, absolutne tezy charakteryzujące ludzi którzy dopiero co odkrywają naukę

bo słabe, absolutne tezy łatwiej trafiają do ludzi?
@Jam1911: Nie ma tezy absolutnej, która wyjaśnia w sposób jasny i niezaprzeczalny jakiekolwiek zjawisko czy sytuację. Jest jedynie teza, którą darzysz zaufaniem i jest ona Twoją tezą - coś na wzór wyznania Wchodząc w kategorię ateizmów czy gimboateizmów - można raczej na podstawie samych definicji tych postaw, kategoryzować czyjeś poglądy, ale tak jak wspomniałem wcześniej, nie znajdziemy absolutnego ateisty, deisty czy teisty, ze względu na to, że nie wiadomo jak ktoś