Wpis z mikrobloga

Siema mireczki.

Jest tu ktoś jeszcze kto "cierpi" na śnieg optyczny?

Widzicie czerń w nocy jak obraz w telewizorze z sygnałem analogowym przy słabym sygnale?

Łączmy się w bólu i nadziei, że ktoś w końcu odnajdzie odpowiedź, co to jest i jak to leczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pytanie #medycyna i trochę #ciekawostki, że coś takiego istnieje.
JBFC - Siema mireczki.

Jest tu ktoś jeszcze kto "cierpi" na śnieg optyczny?

Widzici...

źródło: comment_S1ZV2PASVQqKLfkOV6QyhOINCWG5zTqT.gif

Pobierz
  • 95
@JBFC: Jak rozcieram oczy dłońmi i chwile przycisne gałki oczne to mi się często pojawiają kształty, m.in. spirale z kwadratów o różnej jasności. :D Coś jak @Lulu_Quest wyżej.

Tak to standardowo męty, trochę wspomnianego śniegu, czasem coś dojrzę przez zamknięte powieki.

A jak jestem mocno niewyspany to słyszę szum w uszach, który brzmi jak wiele głosów nałożonych na siebie.
@woda-utleniona: cholera. ja od sierpnia mam. byłem lekko chory, lekka gorączka, katar, ból gardła i takie tam jak przy każdym mocniejszym przeziębieniu i jak wyzdrowiałem, będąc w ciszy zacząłem słyszeć takie piski, które mam do dzisiaj, ale już się przyzwyczaiłem ;/
A jeszcze zdarzało mi się że w totalnej ciemności widzę jakieś zielone plamy. Czasem były nie do wytrzymania tak że musiałem zapalić światło. Ale jedyne co znajdowalem na ten temat to tylko jakieś fora o oobe że rzekomo przed 'wyjściem' tak jest ale ja nigdzie nie wychodziłem.
@JBFC: Jeżeli, to to samo, co, to ziarnowanie z Mass Effect, to tak. Występuje u mnie tylko gdy jest ciemno. W sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałem, bo życia mi nie niszczyło, po prostu było, tak samo jak te "robaczki" na oku.
Szumy uszne też do tego dochodzą, ale nie same z siebie. Moge je po prostu wywołać kiedy chce, ale ciężko mi je utrzymać na dłużej niż 10 sekund.
@nie-usune: Z tego co słyszałem, to jedynym wyjściem jest operacyjne ich usuwanie, więc większość osób po prostu żyje z tym :D

@SoulVictus: też bardzo długo nie miałem pojęcia czym to jest, aż do momentu, gdy przypadkiem trafiłem w internetach na ten obrazek :D

@hunahakuna: ja mam tę przypadłość odkąd tylko pamiętam, im ładniejsza pogoda tym więcej mętów i tym uciążliwsze dla mnie są, chociaż w sumie mam je zawsze
Ja mam czasem tak, że jak patrzę na coś, na przykład palec, pod światlo, to np. po jednej stronie widzę niebieski, a po drugiej czerwony... Nie wiem jak to wytłumaczyć