Wpis z mikrobloga

Siema mireczki.

Jest tu ktoś jeszcze kto "cierpi" na śnieg optyczny?

Widzicie czerń w nocy jak obraz w telewizorze z sygnałem analogowym przy słabym sygnale?

Łączmy się w bólu i nadziei, że ktoś w końcu odnajdzie odpowiedź, co to jest i jak to leczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pytanie #medycyna i trochę #ciekawostki, że coś takiego istnieje.
JBFC - Siema mireczki.

Jest tu ktoś jeszcze kto "cierpi" na śnieg optyczny?

Widzici...

źródło: comment_S1ZV2PASVQqKLfkOV6QyhOINCWG5zTqT.gif

Pobierz
  • 95
@e-satan: Byłem u okulisty i mówił że wszystko ok i że to z wiekiem może się pojawiać. Mówił żebym się zgłosił jeszcze raz za kilka miesięcy na ponowne badanie żeby się upewnić że wszystko ok.

Też masz takie coś?
@Sicamber: Podobne. Najłatwiej mi to wywołać jak mocno zamykam oczy i wtedy sobie szumi. Oczywiście szumienie nie jest efektem mocnego zamknięcia oczu, tylko mu towarzyszy i mogę je wyłączyć.
@JBFC: Ja gdzieś miesiąc temu trafiłem na to hasło i w sumie się cieszę, że to tylko to bo myślałem, że mam retinopatie barwnikową. Przeczytałem, że to się łączy z migrenami z aurą, które tez mam to wydedukowałem, że to jest śnieg optyczny. Najbardziej przeszkadzało mi to w dzień, ale teraz już się przyzwyczaiłem. To #!$%@? męczyło mnie przez ładnych parę lat, w pewien sposób wpłynęło na moją psychikę i przyszłość
@JBFC:

@woda-utleniona:

Ja też myślałem, że każdy tak ma... snieg mam lekki ale wiem np. że trochę lepiej od innych widzę w ciemność, a w uszach słyszę przepływ krwi przez tętnicę, w sumie od zawsze, codziennie zasypiam skupiając się na tym, takie spowolnienie bicia serca świadome... A kształty różne, fraktale, geometryczne obrazy, widzę po zamknieciu oczu pod wpływem thc i alkoholu w odpowiednich proporcjach... Do dzisiaj myślałem że każdy tak
@JBFC: Też to mam, zresztą od 10 lat mam wszystko co tu zostało wymienione i jeszcze więcej. Najgorsza jest aura migrenowa, bo potrafi wyłączyć z życia na godzinę i dłużej. Zdarza się nie tylko chwilowa utrata wzroku, ale i czucia i innych funkcji mózgu jak np. czytanie, pisanie, mówienie. Na szczęście pojawia się rzadko. Bardzo dużo ludzi to ma i żyje. Podejrzewam, że to wszystko od komputera. Po prostu nasz wzrok