Wpis z mikrobloga

Szukałem cały poranek laptopa DELL, który spełniałby moje oczekiwania komputera, którym chciałbym obdarować mamełe. Są to:

- dysk >=500GB

- >=4GB RAM

- matryca matowa 15,6"

- Intel i3 lub wyżej

- wyjście HDMI

- co najmniej 3 porty USB

- cena max 2500 PLN ( ͜͡ʖ ͡€)

Co mnie bardzo zdziwiło, to fakt, że większość modeli Della, które spełniały te oczekiwania nie miały wyjścia HDMI, co dla komputera domowego / multimedialnego jest nie do pomyślenia. (>)

Niestety byłem zmuszony szukać innej marki odpuszczając niestety 36-miesięczną gwarancję, jaką szczyci się właśnie Dell.

Udało mi się znaleźć Asusa o parametrach nawet lepszych z dwuletnią gwarancją Door-to-Door i zastanawiam się na czym Asus oszczędza, że jego komputer kosztuje 2400, gdzie Dell z takimi parametrami wyniósłby ~3k PLN. Wiem, że na gwarancji właśnie i chyba może na materiale obudowy bo Asus jest w całości z tworzywa sztucznego, a Dell ma co nieco aluminium.

Chodzi o ten sprzęt: http://allegro.pl/laptop-asus-r510ld-xo269v-x550-i5-8gb-gf820m-win7-i4832847918.html

Zastanawiam się (ʘʘ) teraz, jak to jest w tym modelu z zawiasami bo na moje oko wyglądają trochę skromnie i boję się, że może być z nimi problem a jak wiadomo gwarancje nie obejmują zawiasów.

#komputery #rozkminy #zakupyswiateczne #prezent #zawiasy no i tak trochę #pytanie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m_bielawski: Chodzi o to, że nie chcę, żeby mamełe oślepła. Ja wiem, DPI można zmienić itd., ale nawet po zmianie DPI i powiększeniu strony w przeglądarce (sam tak robię) do 150% pewne elementy witryn po prostu się rozjeżdżają. O ile ja mogę sobie z tym poradzić tak ona może mieć z tym ustawiczny problem. W załączniku przykład jak się głupio rozjeżdża okienko wiadomości na poczcie Home po powiększeniu witryny do
spokojny87 - @m_bielawski: Chodzi o to, że nie chcę, żeby mamełe oślepła. Ja wiem, DP...

źródło: comment_LOMsV7IFAnFHoNBtRrudHZ9FZzDCKpxa.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@wombatlbn: swojego kupiłem miesiąc po produkcji. Wiem o tym dlatego trzeba patrzeć

Jedyne co mnie w moim wkurza to to że gdzieniegdzie plastik przy matrycy jest liczby. No ale czego chcieć od plastiku
  • Odpowiedz