Wpis z mikrobloga

@boryspo: pieczywo razowe ma wielokrotnie więcej błonnika niż pszenne, hamburgera żaden problem zrobić ze 100% wołowiny, a cukier w sokach jest inaczej przyswajany niż cukier z coli.
@boryspo: pieczywo jeden ciul. Mięso od zaprzyjaźnionego rolnika, warzywa z własnego ogrodu i świeży sok wyciśnięty z owoców... zebranych z własnego ogrodu. Bum 1:0 dla mnie ( ͡ ͜ʖ ͡)
@smieszek321: z wiki

Viscous soluble fibers may also attenuate the absorption of sugar, reduce sugar response after eating, normalize blood lipid levels.. Insoluble fiber is associated with reduced diabetes risk, but the mechanism by which this occurs is unknown
@Gorasul: @Codringher: Widać, że współczesny marketing kompletnie wypaczył pojęcie soku. Pisząc o soku miałem na myśli taki prawdziwy sok wyciśnięty na przykład ze świeżych owoców, a nie jakiś tymbark czy inny szajs, gdzie w składzie zaraz po wodzie jest cukier.

A po cholerę ci gluten potrzebny do szczęścia. Nie powiesz mi, że pieczywo pszenne jest lepsze od razowego. Dlaczego więc ludzie np. po sepsie by podwyższyć swoją odporność są na