Wpis z mikrobloga

To uczucie, kiedy użyszkodnik twojej poważnej aplikacji przesyła ci screena z informacją, że twoja aplikacja prosi, aby się z tobą skontaktował i oboje nie wiecie o co chodzi :-)

Ni cholery nie pamiętam co miałem na myśli z tym komunikatem pisząc aplikacje kilka lat temu. Przekopałem już kontroler i widoki i nie wiem gdzie to zaszyłem. Zaraz będę grzebał w logach, może to odtworzę.

Nauczka: pisz bardziej opisowe komunikaty o błędach :)

PS. To prawdopodobnie w założeniu miało się nigdy nie wyświetlić. Dobrze, że napisałem "skontaktuj się ...", a nie "dupa" czy coś w ten deseń...

#webdev
Jefrey - To uczucie, kiedy użyszkodnik twojej poważnej aplikacji przesyła ci screena ...

źródło: comment_SPEq809IVlAQSmfb9VDpaTYHTlHEu47b.jpg

Pobierz
  • 20
@Jefrey: Ja tak miałem z inżynierką w Springu na Tomcacie. Miałem wara, miałem Tomcata i za cholera nie potrafiłem go uruchomić. Pamiętałem, że to była prosta sprawa, pamiętałem jak się zalogować do Tomcata, jak zdeployować wara, ale nadal nie chciało działać. Po godzinie powiedziałem sobie, że mam to w dupie.

Kilka miesięcy później jak sobie chciałem jeden projekt w Eclipse przypomnieć, przypadkowo użyłem "mvn install" na projekcie i się samo wszystko