Wpis z mikrobloga

@Terem: wydaje mi się, że nikt nie śmieje się z tego jak mówi, ale z tego jakie treści ma do przekazania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Terem: Potrafie lepiej (advanced certificate), gdzie mam się podpisać? Myślę, że większość osób, która w liceum chodziła do "zaawansowanej lub średniozaawansowanej" grupy na angielski też potrafi mówić lepiej. Więc nie przesadzajmy, że mówienie lepiej od Pashy to jakiś wyczyn. Tragedii nie ma, i faktycznie myślałem że wyjdzie mu to gorzej (widziałem jakiś 2 inne filmiki), niech gra i się uczy.
  • Odpowiedz
@only: Ale niektórzy mają tutaj kija w dupie o ten angielski. Typowo polskie zachowanie. Inni obcokrajowcy mają dość w------e i na akcent i na gramatykę. Koleś może i ma mały zasób słownictwa i nie patrzy na gramatykę, ale z tym jego easy english jest komunikatywny i co ważne nie boi się gęby otworzyć
  • Odpowiedz
@Terem: Tak, ma tyle samo lat co ja, a ja miałem angielski od czwartej klasy podstawówki. A nie uczyłem się w jakieś elitarnej szkole tylko w zwykłej wiejskiej podstawówce.
  • Odpowiedz
@Dolii: Wiesz, zależy gdzie ta szkoła jest. U mnie w szkole na Mazowszu był angielski, ale już moja kuzynka mieszkająca koło granicy z Niemcami miała od podstawówki do końca liceum niemiecki.
  • Odpowiedz
@only: Bardzo pozytywny gościu :-D Często grywam w quake3 na zagranicznych serwach i jakoś ostatnio zagadał mnie pewien Finlandczyk, pytając mnie czy przypadkiem nie kojarzę Pashy z CSGO, dodając przy tym, że go wręcz uwielbia :-D #coolstory #nohomo
  • Odpowiedz
Ja myślę, że on na początku znał język na takim poziomie jak widać na filmiku, ale nie ma opcji, że rozmawiając po kilka godzin dziennie ze swoimi kuplami z gry (bo gra i trenuje się drużynowo jak mniemam) dalej tak słabo mówi. Myślę, że to jego znak rozpoznawczy i marka i będzie tak mówił do końca życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz