Wpis z mikrobloga

Mircy, tak sobie siedzę i snuję właśnie plany na przyszłe wakacje. Początkowo planowałem pojechać w Bieszczady, na łono natury, ale potem pomyślałem sobie, że mógłbym pojechać nieco dalej - do innych krajów Europy. Wówczas pożyczyłbym samochód od rodziców i pojechał... no właśnie, gdzie? Myślałem nad mniej mainstreamowymi krajami - Czechami, Słowacją, Węgrami, Austrią, może nawet Serbią czy Chorwacją. Mając dwa tygodnie czasu mógłbym oczywiście odwiedzić więcej niż jeden kraj. Ale czy warto? Nie jestem osobą lubiącą podróżować, chciałbym raczej odpoczywać, ale z drugiej strony chciałbym też zobaczyć coś ciekawego, jakiś inny zakątek Europy.

#europa #podroze #wakacje #pytanie #amozebytakjebnacwszystkoiwyjechacwbieszczady
  • 9
(zwiedzanie i góry + plaża i impreza)

@Hamalesn: Ta druga część to raczej nie dla mnie :) Skrajny introwertyk here, jakiekolwiek moje plany nie uwzględniają towarzystwa innych ludzi. Zresztą Rumunia... nie wiem, może jestem strasznie uprzedzony, ale nie wydaje mi się w żadnym stopniu interesująca :p

@Sepang: Z jakiego powodu akurat Słowenia?
@Xayan: mówiłeś o mniej mainstreamowych krajach - oto on :)

oglądałem kiedyś galerię atrakcji turystycznych Słowenii i niesamowicie mi się spodobała

nie ma tłumów, bo wszyscy jadą na Chorwację, a dojedziesz tam jak człowiek 1 świata, samymi autostradami
@Xayan: Generalnie polecam: Siedmiogród/Transylwanie (Kluż, Sigishoara, Alba Iulia, Sibiu, Brasov) i Karpaty (tam znajdziesz na pewno ciszę i spokój ale pamiętaj o zapasie wody i jedzenia), Trasa transforarska.

Odradzam Bukareszt i zamek Draculi w Brann

Co do stereotypów: tak, są cyganie i lepiej ich unikać, ceny zagranicznych produktów (np piwo) wyższe niż w Polsce.
Pobierz Hamalesn - @Xayan: Generalnie polecam: Siedmiogród/Transylwanie (Kluż, Sigishoara, Al...
źródło: comment_oiahSPWH0ZS2bOsd4bndNeTI8Dx9bLIy.jpg
lokalne wino ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Hamalesn: Nie piję alkoholu ( ͡° ʖ̯ ͡°) Ale jeśli jechałbym do tej Rumunii, to może mógłbym i o to miasto po drodze zahaczyć... zobaczymy, póki co za mało wiem o tym kraju i muszę doczytać. Jutrzejszy dzień w #pracbaza wydaje się do tego wręcz idealny :D