Wpis z mikrobloga

@Pokerbreak: nie znam się, ale się wypowiem xD na miejscu gracza pchnąłbym stacka, bo nie wydaje mi się, by tymi betami UTG drawował do koloru (obstawiałbym, że to raczej sygnalizacja wysokich kart albo pocketa), strit też bardzo wątpliwy (za niskie karty), ale ja to jestem #januszepokera, więc pewnie zrobiłbym błąd :P
  • Odpowiedz
@binerek: Ok padła odpowiedź :D

Oczywiście musimy zagrać CALL. Gracz zrobił 4bet preflop z UTG, co zawęża jego range do premium hand, czyli AQ+, JJ+.

W praktyce bije nas tylko AA, więc musimy to zagrać grając CALL na river ;)
  • Odpowiedz
@Pokerzysta: 2 par bym mu tutaj nie dał, bo niby jakie, nie przebijałby się tak z A6 czy A7, pomyślałem nad AK karo ale i to odpada, bo jakby trafił nut flusha to nie miałby się czego obawiać i by poczekał aż przeciwnik rzuci i zagrać wtedy all in, bo szkoda by mu było rzucać all in z tym układem bo przeciwnik spasuje i nie będzie profitu. Czyli wnioskuję że
  • Odpowiedz
@Saylar: obstawiasz go na jedną kombinacje, grasz call flop żeby zrzucać na każdym turnie? bo vs AA nie ma takiej karty która sprawi że wygrasz. no chyba że chcesz grać fold flop z top pair top kicker w 3bet pocie, to powodzenia
  • Odpowiedz
@Saylar: no właśnie nie może przebijać, bo jego range to blefy oraz JJ, QQ, KK, AQ, AK, AA - więc call flop jest najlepszą możliwą decyzją, aby wyciągnąć value od blefów na turnie.
  • Odpowiedz
@Pokerbreak: jak będziecie dawać kolejne zagadki to postarajcie się przynajmniej o podstawowe staty, jak to ma mieć jakąś wartość edukacyjną to pewne rzeczy muszą być przedstawione jasno. Tak to tutaj nawet nie bardzo wiadomo jaki był plan Villaina na tę rękę.
  • Odpowiedz