Aktywne Wpisy
mirabelka2137 +352
BlackBlack +171
Podsumowując:
1. Jedź pod wpływem alkoholu
2. Uderz w motocyklistę
3. Ucieknij z miejsca zdarzenia (bo nawet nie zauważyłeś, że jesteś sprawcą kolizji
4. Motocyklista podnosi się i Cię dogania mówiąc, żebyś się zatrzymał i wszystko ma nagrane
5. Znowu uciekasz
6. Sprawa trafia do sądu i dostajesz karę
7. Trzyletni zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych i 12k grzywny
8. Nazywasz się Jerzy Stuhr
Zawsze mnie wkurzają niewielkie kary dla gwiazdorów-przestępców. Uważam, że
1. Jedź pod wpływem alkoholu
2. Uderz w motocyklistę
3. Ucieknij z miejsca zdarzenia (bo nawet nie zauważyłeś, że jesteś sprawcą kolizji
4. Motocyklista podnosi się i Cię dogania mówiąc, żebyś się zatrzymał i wszystko ma nagrane
5. Znowu uciekasz
6. Sprawa trafia do sądu i dostajesz karę
7. Trzyletni zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych i 12k grzywny
8. Nazywasz się Jerzy Stuhr
Zawsze mnie wkurzają niewielkie kary dla gwiazdorów-przestępców. Uważam, że
Duma narodu powinna stać na filarach wolności, a nie przymusu. Chciałbym abyśmy w przyszłości nazywali się Polakami z poczucia przynależności, a nie dlatego że od dziecka nam to wmawiają.
#neuropa #4konserwy #oswiadczenie #polska
Komentarz usunięty przez moderatora
@PostojePoczekam: To raczej władzy odechciało się płacić i wymyślili umieranie dla idei. A im bardziej kolektywna idea, tym lepiej dla rządzących watażków. Poza tym wywodzi się to z systemu feudalnego, gdzie służba jakiemuś panu była normalnością.
@PostojePoczekam: Bolszewicy tacy wolnościowi, nieprzymusowi.
Czytałeś Potop?
Tak naprawdę z tym krajem i ludźmi w nim łączy nas tylko język którym gadamy. Ja mam o wiele więcej wspólnego z kulturalnym nowozelandczykiem niż polskim burakiem wywalającym śmieci przez okno samochodu.
@PostojePoczekam: Najwyraźniej nie, skoro boli cię, kiedy ludzie stają po stronie "kułaków".
@bruceivins: czemu?
Chlopi umierali za idee zeby mogli byc wolnymi ludzmi szlachta umierala zeby moc dalej zrec to co zrobia dla niej chlopi lewaku. Szlachta w swojej pazernosci sprzedala polske zeby dalej zrec i nic nie robic
1) naród może istnieć bez ojczyzny lub dążenia do jej odzyskania,
2) narodom w pewnym momencie "narzucono" pęd ku ojczyznie, bez którego mogłyby istnieć.
Są to tezy sprzeczne zarówno z samym pojęciem narodu jako rodzaju wspólnoty terytorialnej, jak i z historią narodowości, która zawsze związana była z ziemią; posiadanie wspólnej ojczyzny lub chociażby wspomnień o niej to przecież podstawowy czynnik narodotwórczy.
Jeśli twierdzisz, że nie masz zobowiązań wobec państwa, to atak Rosji na Ukrainę powinien tobie uświadomić to, że przed Ruskimi nie obroni cię twój egoizm, ani twoja wolność, ani twój komputer, ani
@bruceivins: A to nie jest walka o wolność?