Wpis z mikrobloga

Jakos mnie nie dziwi zachowanie policji w sprawie z #wipler. Chore, niepotrzebne, zbyt agresywne, ale mimo wszystko nie dziwi mnie to. Sam tez kiedys dostalem #!$%@? od policji a to tylko dlatego, ze szedlem z kumplem i przyczepil sie jakis #!$%@? koles do nas. Jeden, sam. I powiedzial ze nam #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chwile podyskutowalismy, nadjechala straz miejska w patrolu laczonym z policja. Nawet nas nie posluchali, uznali ze skoro nas jest dwoch to pewnie my cos zlego robimy. Wiec wpakowali nas do samochodu, kolesia puscili wolno, nas wywiezli okolo 4 km od centrum miasta w las i spuscili #!$%@? palami, ale tylko po nogach, powyzej pasa nie bili. A ze czlowiek lekko zalkoholizowany, to jeszcze w trakcie #!$%@? robilem, ze chyba sniadania nie jedli, wiec zaczeli bic mocniej. Wsiedli do samochodu, cos do nich krzyknalem, wysiedli i raz jeszcze spalowali. Efekt byl taki ze nogi byly w kolorze dojrzalej sliwki. Zaluje ze troche mlody bylem i nie wiedzialem co robic potem.

Tak wiec wcale nie jestem zdziwiony zachowaniem policji.

#truestory #policja #coolstory
  • 16
@-PPP-: Masz rację, trzeba to nagłaśniać. Każde nadużycie ze strony tzw. "władzy" zasługuje na nagłaśnianie. Niestety wraz z nagłaśnianiem spraw nie idzie poniesienie konsekwencji. Ale być może to się powoli będzie zmieniać. BTW. teraz o wiele łatwiej takie sprawy jest dokumentować, praktycznie każdy ma telefon, jak nie z kamerą, to chociaż z dyktafonem. Niestety, wtedy tak nie było.
@apaczacz: O to przypomniala mi sie historia z cyklu "ja nie zrobie" po pijaku. Kolezka mnie podpuscil ze nie podbiegne do jakis 4 gosci przed nami i nie zaczne ich tluc, nas bylo 3. No to podbieglem jako ze po pijaku to tryb mode samiecalfa. Zaczelismy sie tam z nimi tarzac po ziemi, a ze ulica ruchliwa, jedna z glownych w miescie to podjechala suka po 2minutach. Jako ze bylo nas
Kolezka mnie podpuscil ze nie podbiegne do jakis 4 gosci przed nami i nie zaczne ich tluc, nas bylo 3. No to podbieglem jako ze po pijaku to tryb mode samiecalfa. Zaczelismy sie tam z nimi tarzac po ziemi, a ze ulica ruchliwa, jedna z glownych w miescie to podjechala suka po 2minutach. Jako ze bylo nas 3 a w dodatku jeden kolega zdazyl uciec, to argumentowalismy ze to tamci nas zaczepili,
Jeśli ktoś myśli, że policja może bić, czy raczej katować człowieka stawiającego się słownie to mamy doskonały przykład na to jak skuteczna jest komunistyczna propaganda.

Jeśli dla kogoś naturalnym odruchem policji na pijanego człowieka który się stawia jest spuszczenie #!$%@? to nawet mi go żal ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@jantarka: Czytaj, bo do tej pory wydawałaś się ogarniętą dziewczyną, a teraz się okazałaś totalną ignorantką. Może się