Aktywne Wpisy
6aesthetic9 +11
Polecacie jakiś film albo serial z wampirami? Nie musi być dobry, może być śmieszny albo absurdalny, co by się go fajnie oglądało.
Widziałem już Blade, Underworld i Van Helsing
#filmnawieczor #film #seriale #netflix
Widziałem już Blade, Underworld i Van Helsing
#filmnawieczor #film #seriale #netflix
leemealitie +47
Specjalnie dla Was obejrzałam cały wywiad ze Szczochem...
W skrócie:
- Szczech robi z siebie ofiarę
- Z Justyną mu nie wyszło, bo ona była zbyt zajęta pocieszaniem Kori (Kori podobno dużo płakała po finale)
- Okazał wsparcie KAŻDEMU uczestnikowi w trakcie emisji, nawet Łucji, ale otrzymał od niej "specyficzną wiadomość", której nie będzie przytaczał, żeby nie psuć jej PR
- Twierdzi, że rzuciłby kulą na 100k, ale dla samego show i
W skrócie:
- Szczech robi z siebie ofiarę
- Z Justyną mu nie wyszło, bo ona była zbyt zajęta pocieszaniem Kori (Kori podobno dużo płakała po finale)
- Okazał wsparcie KAŻDEMU uczestnikowi w trakcie emisji, nawet Łucji, ale otrzymał od niej "specyficzną wiadomość", której nie będzie przytaczał, żeby nie psuć jej PR
- Twierdzi, że rzuciłby kulą na 100k, ale dla samego show i
#pracbaza #chlebjednaknieztrocin #chwalesie #piekarnia
więc mam pytanie - widziałem kiedyś jak babeczka po wyciągnięciu kajzerek z pieca psikała je czymś ze spryskiwacza, co to było?
o, i jak naprawdę wygląda kwestia polepszaczy? co pakujecie do chleba poza mąką, woda, solą i drożdżami?
2. Wiem że pewnie ciężko będzie w to uwierzyć ale poza drożdżami, solą, zakwasem, mąką, wodą, otrębami i ziarnami (kminek, słonecznik, mieszanka ziarnista) do chleba nic nie dodajemy :) i bardzo ubolewam że takich piekarni jest coraz
Takie pytanko, dużo u was robi się maszynowo?
"przemysłowy" zakwas trochę się różni od tego domowego
@Cinoski jedyną maszyną która jest automatyczna to miesiarka do mieszania ciasta (z zepsutym napędem więc kocioł ręcznie trzeba obracać :D)
Do tego mamy jeszcze prasę do bułek ale to żaden automat. Wszystko ręcznie. Kiedyś mieliśmy rogalikarkę ale się zepsuła i teraz wszystko rękami robimy.
Dużo się u nas nie robi. Bułek zwykłych ok. 20 pras plus dwie prasy grahamek, około 500 chleba