- 1543
Mirki, kilka razy wspominałem, że wychowałem psią ofiarę losu, bo od szczeniaka uczyłem ją szanowania natury, podtykałem różne żyjątka pod nos, pozwalałem wąchać początkowo asekurując za obrożę.
No i wychowałem psa, który jest praktycznie pozbawiony agresji, próbuje zaprzyjaźniać się z wolno żyjącymi kotami, jeżami, itd.
Ale tym razem to JUŻ PRZESADZIŁA!
Mój pies praktycznie całe dni spędza na balkonie. Tak lubi. Ma tam jakiś mój stary fotel na którym się wyleguje przez cały dzień obserwując co się dzieje w okolicach bloku. Do mieszkania wchodzi głównie po to, aby się napić i zjeść.
No i wychodzę sobie wczoraj na balkon, zaniosłem jej gryzaczka i dostrzegłem jakiś poruszenie w roku balkonu jakieś 2 metry od stanowiska obserwacyjnego mojego psa.
No i wychowałem psa, który jest praktycznie pozbawiony agresji, próbuje zaprzyjaźniać się z wolno żyjącymi kotami, jeżami, itd.
Ale tym razem to JUŻ PRZESADZIŁA!
Mój pies praktycznie całe dni spędza na balkonie. Tak lubi. Ma tam jakiś mój stary fotel na którym się wyleguje przez cały dzień obserwując co się dzieje w okolicach bloku. Do mieszkania wchodzi głównie po to, aby się napić i zjeść.
No i wychodzę sobie wczoraj na balkon, zaniosłem jej gryzaczka i dostrzegłem jakiś poruszenie w roku balkonu jakieś 2 metry od stanowiska obserwacyjnego mojego psa.
- 372
@paramyksowiroza: jak żeś go nauczył, tak masz xD
@paramyksowiroza: Hah to najbardziej urocza rzecz jaka przeczytałam
Dziś polecam sałatkę Grezar (coś pomiędzy sałatką grecką i sałatką Cezar). W roli składnika mięsnego wystąpił pieczony udziec z indyka.
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
- 1
@paramyksowiroza: Pycha, fajny pomysł na upały.
Dziś polecam coś co każdy zna - fasolkę po bretońsku
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
@ZACIENTY_CAPSLOCK: To roszponka.
@paramyksowiroza: będe robił na dniach, piekna sprawa
Komentarz usunięty przez autora
@moll: Nasiona nasturcji. Coś absurdalnie pysznego - smakują jak takie stare, dobre, ostre rzodkiewki z wasabi!
@paramyksowiroza wygląda jak grill tuż po zagaszeniu
@37-164: Dzięki :) Jest podsmażony a potem gotowany na patelni z pomidorami i czosnkiem.
Dziś polecam coś banalnie prostego, czyli pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-majonezowym z kukurydzą i cheddarem.
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
@paramyksowiroza: Też właśnie sobie robiłem bo uwielbiam ziemniaczki w każdej postaci jak widać z resztą po nicku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tylko ja robiłem dip na bazie sera pleśniowego
Tylko ja robiłem dip na bazie sera pleśniowego
@paramyksowiroza 10/10.
- 1
@sledzpobialostocku:
- pierś z kurczaka, albo mięso z udek - jakieś 250-300g
- kawałek imbiru wielkości kciuka
- skrobia ziemniaczana - kilka łyżek
- 1 jajko
- olej do smażenia -
- pierś z kurczaka, albo mięso z udek - jakieś 250-300g
- kawałek imbiru wielkości kciuka
- skrobia ziemniaczana - kilka łyżek
- 1 jajko
- olej do smażenia -
@paramyksowiroza po c--j ubranko w takie temperatury..
@Jestem_Tutaj: @bordoprzekletywzielonkezaklety: Bo ona jest po operacji wycięcia nowotworu. Ale niedługo będzie już bez "piżamki", bo zdejmie się szwy i będzie chłodniej :)
Dziś polecam kanapkę kubańską, czyli Cubanos!
Składa się z marynowanej w cytrusach wieprzowinie całej przesyconej smakiem limonki, pomarańczy i mięty, grillowanej szynki, pikli i sera.
#gotujzwykopem
Składa się z marynowanej w cytrusach wieprzowinie całej przesyconej smakiem limonki, pomarańczy i mięty, grillowanej szynki, pikli i sera.
#gotujzwykopem
@paramyksowiroza mojo z jednej strony jest świetne, a z drugiej strony jakoś mnie nie porywa. Pierwszy gryz jest 10/10, a później robi się gorzej.
@paramyksowiroza jaka szynka ? Musztarda jest ?
Dziś polecam philly cheesesteak
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
- 2
@paramyksowiroza: jest
- 2
@paramyksowiroza: dzisiaj przed 11 mi wywaliło na chwile. może coś robią
Dziś polecam potrawę w stylu Crubeens, czyli panierowane kolanko wieprzowe - bardzo chrupie z zewnątrz i mięciutkie w środku.
#gotujzwykopem
Wołam @marlow, bo był ciekaw co z tego robię :)
#gotujzwykopem
Wołam @marlow, bo był ciekaw co z tego robię :)
@Dwudziestydrugi: Podobna ilość jak w przypadku wieprzowych nóżek z których robi się galaretę.
Dziś polecam mocno pomidorowe mielono-ryżowe (z podsmażonym ryżem):
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
@paramyksowiroza: dej przepis
- 2
@paramyksowiroza: Jak to tak pięknie zawinąłeś i grillujesz? Wygląda jak z maszyny do idealnych burrito.
Czy mi się wydaje, czy ze względu na #inflacja w sklepach pojawiło się sporo tańszych kawałków mięsa?
Chyba pora założyć tag o ekstremalnie tanim i zdrowym gotowaniu, bo to mięso wygląda tak fajnie że nie mogę się powstrzymać żeby tego nie kupić :)
Poniżej kolanka wieprzowe (2,90 zł/kg) i nóżki wieprzowe (2,60 zł/kg).
#gotujzwykopem
Chyba pora założyć tag o ekstremalnie tanim i zdrowym gotowaniu, bo to mięso wygląda tak fajnie że nie mogę się powstrzymać żeby tego nie kupić :)
Poniżej kolanka wieprzowe (2,90 zł/kg) i nóżki wieprzowe (2,60 zł/kg).
#gotujzwykopem
- 7
@paramyksowiroza: kilogramy koleganu
@paramyksowiroza: U mnie w Dino zawsze było. Wspaniałe rzeczy, nawet świńskie ogony na zupę zwaną kwas ;)
@staryalkus: Weź idż być ignorantem gdzieś indziej
@staryalkus: Weź idż być ignorantem gdzieś indziej
Dziś polecam zapieksy z wołowiną w klimatach kuchni tureckiej z ostrym majonezowym sosem kolendrowo-czosnkowym!
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
@krytyk__wartosciujacy: Na żytniej też Ci wyjdzie.
- 1
@paramyksowiroza: brzmi smacznie! Chętnie sprawdzę bo to moje klimaty! Dziękuję
Ciekawe, dlaczego...
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#foodporn #pizza #gotujzwykopem