@qyk: To w sumie majonez (3 łyżki), gęsty jogurt (3 łyżki), posiekany ząbek czosnku, łyżeczka zmielonych nasion kolendry (muszą być bardzo drobniutko zmielone) i pół łyżeczki chilli. W zależności od rodzaju majonezu można odrobinę dokwasić sokiem z cytryny albo odrobiną octu i doprawić solą i pieprzem. Dobrze, jeśli to chwilę postoi przed spożyciem.
Ogólnie, następnym razem poeksperymentuję jeszcze z dodatkiem listków mięty, to może ciekawie współgrać.
Mirki, macie w życiu osoby, których nie możecie zapomnieć pomimo upływu wielu lat? Chodzi mi o jakieś platoniczne miłości, obiekty westchnień. Ja do tej pory nie mogę sobie z tym poradzić, nawet zajęcie się czymś nie pomaga
#gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Zaintrygował mnie ten sosik można przepis?
W zależności od rodzaju majonezu można odrobinę dokwasić sokiem z cytryny albo odrobiną octu i doprawić solą i pieprzem. Dobrze, jeśli to chwilę postoi przed spożyciem.
Ogólnie, następnym razem poeksperymentuję jeszcze z dodatkiem listków mięty, to może ciekawie współgrać.