Wielu z Was pytało mnie o to jak robię sos do pizzy, często odpowiadałem ale później i tak pojawiały się kolejne pytania, niektórzy nie za bardzo chcieli mi uwierzyć. Niedawno obiecałem opublikować wpis na stronie. Dziś nadszedł ten dzień ;)
Tak jak mówiłem, jest to przepis bardzo prosty i klasyczny. Do jego zrobienia potrzebujemy pomidorów w puszce, bazylii, blendera i opcjonalnie soli. Z powodzeniem sprawdzi się w przypadku
#anonimowemirkowyznania Mirki piszę z #anonimowemirkowyznania bo moja różowa też ma tu konto. Czy znacie we #wroclaw jakiegoś jubilera, którego możecie polecić, który zaoferuje mi lepsze pierścionki zaręczynowe, niż to co można kupić w sieciówkach? Nie żebym się na tym znał, ale naczytałem się, że pierścionki w sklepach typu Apart, Yes itp. oferują kiepską jakość i ogólnie są drogie w stosunku do rozmiaru kamienia. Może ktoś się
Niedługo będę miał trochę wolnego czasu, więc pomyślałem o odtworzeniu futurystycznego Anyehere City na silniku GTA V, wraz z misjami dla pierwszego dystryktu.
Pracując w wolnych chwilach zajmie to niecały rok :) #gta #staregry
.............................................................................................................................. Wpis kierowany do mirków obserwujących tag: #wykopskubietotalizatora Pamiętaj by włączyć powiadomienia o pojawiającym się nowym wpisie! ..............................................................................................................................
PS. Jeżeli ktoś jednak chciałby kolektury ze zdrapką w oddziale Kielce to proszę o kontakt PW. Podam procedurę, która może się uda przed zakończeniem sprzedaży.
@wykopowiczka69 ryzyko nie jest zerowe, masz 100000 losów i tylko 2 z nagrodą główną, nie dosyć, że musisz objechać cały kraj aby wykupić te kupony co jest logistycznie ciężkie to jeszcze tą zdrapkę mógł ktoś wcześniej kupić, tylko jeszcze nie zgłosił się po wygraną i już jesteś na minusie.
Dziś zapraszam do zapoznania się i wykopywania mojego najnowszego znaleziska Jak zrobić w domu pizzę lepszą niż w pizzerii?, gdzie znajdziecie trochę porad dotyczących tego jak piec pizzę w domu przy użyciu zwykłego piekarnika elektrycznego.
Jeśli pieczecie kilka pizzy tego samego dnia (przynajmniej 2-3) warto zainwestować w kamień. Za jakiś czas opublikuję wpis dotyczący pieczenia pizzy na kamieniu. Jeśli jednak zazwyczaj robicie jedną pizzę, lub rzadko gotujecie to danie to przy
Przepis bazuje na cieście do pizzy, który publikowałem jakiś czas temu (dodany w powiązanych). We wkładzie niekoniecznie musicie używać szynki i mozzarelli, chociaż ta wariacja jest chyba najczęściej spotykana na włoskich ulicach. Mam nadzieję, że podzielicie się swoimi wrażeniami oraz zdjęciami po przygotowaniu tego dania!
@bobbyjones: Jest napisane, że pizza w stylu neapolitańskim, nie neapolitańska. Ta, którą wkleiłeś różni się od tej mojej ze zdjęcia tym, że jest pieczona w piecu opalanym drewnem o temperaturze prawie 500 stopni, którego niestety większość osób w domu nie ma ( ͡°ʖ̯͡°)
Jeśli chcesz być taki dokładny to nie wiemy też, czy twoja spełnia wszelki normy takie jak ph wody użytej do jej
Jeśli będziecie wchodzić do bloku z PRL-u, zobaczcie, że przy drzwiach jest zazwyczaj metalowa poprzeczka, którą trzymają dwie rurki, które wchodzą w beton, sztabka jest zwrócona ostrzem w niebo.
Wiecie jaka jest historia tej poprzeczki? W czasach, gdy budowano bloki, nie było chodników, wszędzie było błoto, więc ludzie czyścili na nich buty przed wejściem do budynku. Z czasem wybudowano chodniki (a teraz się je buduje na bieżąco, a ludzie jeżdżą komunikacją zbiorową, lub
Nie spodziewałem się, że będzie aż tak duże zainteresowanie moim ciastem na pizzę. Początkowo planowałem wrzucić przepis przed świętami, ale ze względu na duże zainteresowanie nieco przyśpieszyć i dodać to jako znalezisko.
Serię kulinarną miałem zacząć tuż przed świętami, ale kiedy mirko wzywa moim obowiązkiem jest walka i skoro nawet pani @a__s chce przepis przed weekendem nie pozostało mi nic innego jak publikacja przed weekendem ( ͡°
Na zdjęciu panuozzo con carciofi e capperi, które można wykonać z tego samego ciasta. Za około dwa tygodnie dodam na nie przepis (wcześniej muszę opublikować jeszcze przepis na sos do nich). Osoby zainteresowany zawołaniem ich na ten przepis proszone są o zostawienia plusa przy tym komentarzu.
Zdradzę wam sekret zrobienia pysznych, chrupiących frytek dla leniwych. Wiadomo, czasochłonnych i wymagających dużego nakładu pracy sposobów jest wiele. Jedni podgotowują je przed smażeniem (!) inni moczą w wodzie z miodem, mrożą, a potem blanszują (najpierw smażą przez chwilę na wolnym ogniu, a potem dosmażają na ostrym). Dla tych co nie mają frytkownicy i / lub specjalnego sitka metoda dla studenta.
Ziemniaki kroimy w dość grube słupki, ok 1cm, wrzucamy na patelnię
@xandra: Próbowałam wszystkich opcji i powiem tak - kazda to w sumie gownoprawda. Sekret dobrych frytek to rodzaj/gatunek ziemniaków, bo z jednych wyjdą pyszne i chrupiące, a z drugich takie flaki.
@RoccoBaggins: To chyba chodzi o te p------e kible z wyłącznikiem czasowym. Jeszcze najgorzej jest jak czujnik ruchu jest poza kabiną, ja nauczyłem się ogarniać po ciemku, tylko ludzie się dziwili, jak wchodzili do ciemnego kibla, a tu zajęte :D
Topowa 10 branż, w których robiło się przekręty na VAT w latach 2014-2016
1. Usługi doradcze, reklamowe, IT itp. Ze względu na brak materialnego wymiaru świadczenia kontrahenci mogli w zasadzie swobodnie określać ich wartość - no bo kto zabroni biznesmenowi zamówić np. logo za 100 tys. PLN, albo kto sprawdzi, ile razy padł serwer w firmie…?
2. Działalność tzw. agentów sprzedaży, którzy nieraz posiadając jedynie komputer + wirtualne biuro generowali ogromne obroty na
źródło: comment_EqUYTNT0DQpc7NLICjdhgkKfMBH2fvbc.jpg
Pobierzźródło: comment_ByVyQQ1FKxxEd1TfEjHcynvXLQvbFNnS.jpg
Pobierzźródło: comment_F2aRnTwSvjhsw8qR4w1qrV0NXqXNxyxI.jpg
Pobierz