Na zdjęciu śniadanie jakie można zamówić w Niemieckim Imbiss – odpowiedniku Polskiego baru mlecznego. Zamówione w miejscowości Pasewalk, koszt to 3 euro. Co jest tutaj takie niezwykłe?
Jaja na twardo. Każdy wie, że na miękko są lepsze. Niemcy w barach mlecznych jednak nie znają takiego pojęcia jak jajko na miękko z jednego, historycznego względu. W czasach II wojny światowej Niemiecka gospodarka była mocno nadwyrężona co odbijało się na sposobie żywienia obywateli. Problemy z dostępnością mięsa czy też innych produktów sprawiły, że jaja zaczęły dominować w diecie przeciętnego Niemca.
Niemcy pakowali ugotowane jajka dzieciom do szkoły, zabierali je do pracy, często obierali je nawet w drodze do celu i konsumowali pozostawiając skorupki na chodnikach. Wszystko trzymało się kupy do momentu, aż produkcja jajek nie nadążała z rosnącym spożyciem ich przez konsumentów.
@MrFryteczka coś tam, że gra się żeby wygrać, a nie kalkulować punkty, a Iwański na to, że jak to ty jako reprezentant nie powinieneś tak mówić, bo my jako kibice reprezentacji w ostatnich latach zajmowalismy się głownie kalkulowaniem szans XD
@MrFryteczka: Gilewicz coś gadał o tym, że trzeba po prostu wygrywać a nie kalkulować i Iwański mu, że nie spodziewał się takich słów po byłym reprezentancie bo u nas liczenie matematycznych szans było na każdym turnieju
Michniewicz to w sumie od zawsze dawał vibe takiego buraka, który ląduje nagrany na jakimś Stop Chamie, gdzie widać jak wymusza komuś pierwszeństwo wielkim SUV-em, a następnie strąbiony daje po hamulcach i wydobywa swoje spasione cielsko z pojazdu, żeby kwiiiiii pokazać gówniarzowi, gdzie jego miejsce ( ͡°͜ʖ͡°)
Już jest jest kompilacja Paczul vs Michniewicz na yt. Swoją drogą przypomina mi to słynną scenę w barze z "Ślepnąc od świateł" xD - Dario - Michniewicz - Jacek - Stano - Kuba - Paczul #kanalzero #mecz
Na App Store niedawno zawitał Wypiek 1.4 i dzisiaj również 1.4.1. Wersja na Google Play właśnie przeszła review i w ciągu najbliższych godzin powinna zawitać na Waszych telefonach. Co znajdziecie w środku?
Nowe style System elastycznego stylowania jest już z nami od kilku wersji, ale jeszcze nie wykorzystywaliśmy w pełni jego potencjału. Postanowiliśmy jednak w końcu to zmienić i efektem
Na czym powinniśmy się skupić w Wypieku 1.5?
Powiadomienia z tagów21.8% (127)
Ulepszony edytor tekstu5.8% (34)
Więcej styli7.0% (41)
Mój Wypiek i personalizowane rekomendacje11.7% (68)
Były archeolog, obecnie grafik, fotograf i montażysta, jaram się technologią, astronomią i rowerami, kolekcjonuję stare numizmaty, ubóstwiam chipsy i Pepsi ❤
Komentarz usunięty przez moderatora