@besiege: u nas nawet jak piszą, że jest anchois, to na 90% są to fileciki szprotek z puszki a nie oryginalne z sardeli, które są zupełnie inne smaku i raczej mają rolę przyprawy aniżeli głównego dodatku mięsnego (tak jak sos rybny czy oyster)
tak na prawdę, to w Polsce przede wszystkim rzadko gdzie są używane dobre wędliny. takie przygotowane z sercem (długotowana szynka z tłuszczykiem, salami (ale salami a nie
@besiege: w tym wypadku zrobiłbym zajebisty przecier w stylu skondensowanego gazpacho. wszystko rozbija się o właściwą odmianę pomidora. ja czasem mam dostęp do brązowych (pic rel) i smakują jak morela (serio, nie ściemniam, są tak słodkie) wystarczy dodać trochę soli i pieprzu. takie coś można najszybciej zrobić ścierając na tarce pomidora. ale lepsze wyjdzie ręcznie krojone nożem i wypsestkowane (⌐͡■͜ʖ͡■)
@rybak_fischermann: tak na bank i jak przez całe zycie się nie dorobił to w wieku 60 lat się dorobi :D P---------e takie dla nieudaczników, żeby smutno im nie było i żeby mieli nadzieję że się w końcu uda - ale się nie uda :D
#urodziny #rozowypasek #nowazielonka #zebroplusy #mirkomobilizacja #pokazmorde Mireczki Kochane moj wkrecilem moja dziewczyne w mikrobloga ,bardzo chce poznac nazwe mojego konta.Chce ja zaskoczyc :) Dzisiaj ma urodziny ,dacie rade ,zeby to weszlo na gorace ? Na wiekszy efekt daje #pokazmorde jako ,ze przewaznie nic nie pisze
Wszystkiego Najlepszego Sandruś. Kocham Cie mocno:* Jestes wspaniala ;)