@Angbur: cebula, mięso mielone podsmażam na patelni, dodałam sok pomidorowy z własnej roboty + trochę kupnego, czosnek i przyprawy, gotuję aż zrobi się gęste. w drugim garnku sos beszamelowy - 3 łyżki masła, 4 łyżki mąki, 750ml mleka, sól, pieprz. blaszkę smaruję masłem, wykładam makaron, na to beszamel i sos pomidorowy i tak przekładam, aż skończą się składniki (na górze warstwa makaronu i beszamel). piekę w 180 stopniach przez 30
właśnie tak :) niewiele trzeba, żeby ze zwykłej ryby zrobić wykwintne danie ;) Na wigilię też tak przyszykuję. Był jeszcze sos czosnkowy domowej roboty, ale dodatki, to co kto
@RedBulik: jezu to jest najlepsza rzecz na swiecie, kocham calym swoim serduszkiem i musze z bolem przyznac ze kiszka jest lepsza od babki mimo ze rozni sie tylko tym ze zawiera jelito
Dzis w #pracbaza masa pracy,pomieszane zamowienia,brak potrzebnych surowcow a jutro wcale nie zapowiada sie lepiej. Od 6 w pracy i dopiero po malu sie zbieram.
@Uspavanka: Jasne! Moje ulubione danie chyba :D No ale nie z takim makaronem. To na zdjęciu to jakaś profanacja. Do tego potrzeba jakiś świderków lub czegoś podobnego :)
Tutaj przestrzegam w tym wpisie, żeby nie żreć takiego beznadziejnego jedzenia jakie właśnie zrobiłem. Jest to skandal i zniesmaczenie duże. Potworne ilości kalorii i ogólnie diabeł pod postacią składników ukryty.
@Saper86: dobra opcja na wypady, wysokokaloryczne i bardzo mało waży. Ile kupiłeś mięsa? I jeśli masz możliwość sprawdzić jaka była strata wagi po wysuszeniu?
@ronin88666: 1,1kg, ale podczas krojenia w pastry musialem niestety odkroic kawalek przez blony. Nie wiem ile obecnie moze wazyc (choc dziewczyna strzela w jakies 200g)
#gotujzwykopem #gzw